(advertenties)
(advertenties)

Eerder deelden wij een recept voor cannabis-honing, waarbij je simpelweg wiet in honing laat sudderen. Dat werkt op zich prima, maar je benut zo eigenlijk niet volledig de werkzame stoffen uit de mediwiet. Met dit recept maak je echter een sterker, beter opneembare versie van de medicinale wiethoning; lekker en makkelijk in gebruik.

De ingrediënten

Voor dit recept heb je maar weinig nodig om veel profijt te hebben. In tegenstelling tot andere manieren van cannabis-honing maken, bevat dit recept namelijk een aantal elementen – kokosvet en lecithine – die de werkzame stoffen uit cannabis beter aan zich binden en vervolgens makkelijker door het lichaam laten opnemen. Hierdoor wordt dezelfde hoeveelheid cannabis ineens een stuk potenter.

LEES OOK: Dit is waarom wiet en kokosolie zo goed samengaan

Je hebt nodig:

 • 3,5 gram goede cannabis – bij voorkeur altijd eigen kweek
 • 80ml/70gr biologische kokosolie
 • 2,5 gram lecithine granulaat – optioneel
 • Weckpot – bij voorkeur twee weckpotten vanwege filterproces
 • Hittebestendig schaaltje voor in de oven
 • Stamper van een vijzel – of iets dergelijks
 • Aluminiumfolie
 • Filterdoek / pantykous
 • Kookstel
 • Pan met water
 • Vanilleboon – optioneel 

Voorbereiden

1. Begin met het decarboxyleren van de cannabis. Hiervoor hoeft het nog niet vermalen te zijn. Doe de wiet in het hittebestendig schaaltje, bedek het met een stuk aluminiumfolie en doe deze voor 30 minuten in de oven op 120 graden Celsius. Lees alles over decarboxylatie in deze uitgebreide uitleg.

2. Laat de gedecarboxyleerde wiet afkoelen voordat je de folie eraf haalt en stamp het daarna wat fijn met de stamper van een vijzel – of iets dergelijks. Ga hierin niet te ver. Als het poeder wordt is de wiet namelijk moeilijk uit het eindproduct te filteren; en die willen we het liefst zo helder mogelijk. Breng intussen de pan met water aan de kook.

Cannabis-honing maken

3. Doe de licht verkruimelde wiet in een weckpot en voeg hier de kokosolie (en optioneel lecithine) aan toe. De vette kokosolie bindt de werkzame stoffen uit wiet aan zich, waardoor je lichaam er straks meer profijt van heeft. Sluit de weckpot af en zet deze twee uur lang in het kokende water. Let op dat het water niet verdampt waardoor de pot droogkookt. Dan gaat de weckpot namelijk stuk. Na twee uur haal je de pot met olie voorzichtig uit de pan en laat je het ietwat – niet te veel – afkoelen. Gooi het hete water nog niet weg!

4. Bedek nu de opening van de andere pot met je filterdoek of pantykous en giet hier de (hete) olie doorheen. Om niets verloren te laten gaan kun je wat er in de pantykous/filterdoek blijft hangen nog voorzichtig uitknijpen boven de uitgelekte olie.

5. Voeg nu de honing toe aan de uitgelekte olie en doe hier (indien gewenst) een vanilleboon bij voor de smaak. Sluit de pot weer af en zet deze nog vijf minuten terug in de pan met kokend water. Hierna is de wiethoning af en klaar voor gebruik. Bewaar het op een koele en donkere plek en je kunt het jarenlang bewaren.

Het volledige proces zie je nog eens terug in onderstaande video van Cannadish:

[Openingsbeeld: Shutterstock/Creative Family – credits: Cannadish]

(advertenties)