(advertenties)
(advertentie)
Amateur-kweker Mr. Kush wordt ook in deze cyclus weer verrast met onverwachte wendingen. Zo moet hij ineens zijn lamp verhangen en in sterkte verstellen om het klimaat optimaal te krijgen voor z’n wietplanten. Toch gaat het allemaal nog de goede kant op in zijn Mediwietsite kweekkast en zwellen zijn bloeiende topjes langzaam aan.

Lamp verhangen

In mijn vorige verslag liet ik weten dat de rek er een beetje uit is in m’n Mediwietsite kweekkast. Dit in de zin dat m’n planten de hoogte in bleven gaan en ik de lamp, door lange katrollen, niet hoger kon hangen. Hierom moest ik dus iets aan de ophanging veranderen, wat ik nu dan ook heb gedaan. Het idee was in eerste instantie om de haken waarmee de katrollen aan de kast hangen ertussen uit te halen, en zo de katrollen direct aan de kast te bevestigen.

En het lukte! Op de linkerfoto hierboven zie je dat ik eerst de rechterhaak heb verwijderd en de ophanging direct aan het lusje van de kast heb opgehangen. Hier kun je goed zien hoeveel speling dit oplevert om de lamp weer te kunnen verstellen. Op de rechterfoto zie je de huidige situatie, met aan beide kanten ruimte om de lamp hoger te hangen. Mission accomplished! 

Dat gezegd hebbende, valt het me op dat voor een indica-dominante hybride deze Kosher Kush x Tangie kruising aardig blijft strekken. Ik heb het idee dat de planten bijna twee keer zo hoog zijn geworden, terwijl indica-planten normaal gesproken maar íets langer worden vanaf de bloeiperiode. Het zal dan ook te maken hebben met de 40 procent sativa-genen dat deze planten nog zo de hoogte in zijn gegaan. Dit had ik uiteraard kunnen weten had ik er even bij stil gestaan… Ach, we hebben het weer opgelost!

Even dimmen

Eerder bleek ook al dat ik wat weinig water gaf aan deze dames, waarschijnlijk doordat ik deze cyclus voor het eerst met deze nieuwe lamp werk en daar nog niet aan gewend ben. Hiervoor had ik namelijk een LED-panel die eigenlijk geen warmte leverde. Het kwam dan ook voor dat ik op koudere dagen zelfs de ruimte waarin m’n kast staat moest verwarmen om de juiste temperatuur voor de planten te bereiken.

De meiden stonden er af en toe maar sip bij…

Nu lijkt het tegenovergestelde het geval, het is vaak warm in de kast door de stralingswarmte van de Magnus LED-lamp. Wellicht dat daarom het water ook sneller uit de potten verdampt en de meiden er af en toe wat sipjes bij hebben gestaan de afgelopen weken.

De oplossing voor dit probleem? FF dimmen…

Omdat ik het niet veel koeler kan maken rondom de kast (omdat ik zelf dan in de koud zit) besluit ik daarom de LED-lamp maar wat te dimmen. Gelukkig heeft deze lamp die optie, want anders had ik misschien zelfs de hele lamp moeten vervangen. De kast is blijkbaar nét te klein voor deze lamp op volle kracht in de ruimte waarin deze staat, helaas. Want minder licht = minder gewicht; maar aan verdrietige verlepte plantjes heeft niemand wat dus is de keuze snel gemaakt.

Toppie(s)

Verder gaat het helemaal toppie deze ronde. De meiden ruiken steeds meer en de toppen beginnen nu langzaamaan aan te zwellen. We zijn nu een weekje of anderhalf aan het bloeien, dus dat gaat allemaal op schema. Hier en daar buig ik toch wat takken omlaag om het kweekoppervlak zo gelijk mogelijk te houden.

Ondertussen heb ik een aantal dagen geleden de planten weer voorzien van de juiste bemesting uit de OH-voedingslijn van Bioquant. Het valt me enorm mee, zo eens in de twee weken een slokje bemesting bij het water en in de tussentijd enkel water. Dat scheelt gewoon veel tijd en gedoe en ik ben absoluut geen fan van gedoe.

Lollypoppen

Hier en daar heb ik inmiddels ook al wat blad en mini-topjes verwijderd die onderaan hun takken, minder licht ontvangen. Hierdoor hebben ze weinig kans te ontwikkelen tot mooie volle toppen, dus gun ik de energie die ze zouden opslokken liever aan de toppen die wél vol in het licht staan.

Deze techniek, die bekend staat als lollypoppen, zou de opbrengst en kwaliteit van de oogst ten goede moeten komen en hanteer ik eigenlijk al sinds dat ik m’n eerste plantje kweekte. Het kweken is voor mij vooralsnog hobbymatig en veel ervaring heb ik nog niet. Vallen en opstaan en blijven oefenen is het devies. Wellicht dat ik ooit een ronde draai zónder onverwachte wendingen of bijkomstigheden. Tot dit tijd hoop ik dat mijn gestuntel jullie inspireert en er velen leren van de fouten die ik alvast voor ze maak.