(advertenties)
(advertentie)
Om stress te voorkomen topt Mr. Kush z’n planten dit keer eens niet. Daarentegen maakt hij gebruik van organische hormonen om de hoogtegroei van z’n Green Magics te beperken. Na lang wachten mocht hij de Bio-Apex nu éindelijk gebruiken; en enkele dagen na het sproeien is het effect al goed zichtbaar.

Kleine meiden worden groot

Het mooie aan wietplanten in deze fase van hun leven is dat je ze bijna kunt zíen groeien. En dat geldt zelfs voor de relatief lage Green Magic-planten in m’n Mediwietsite kweekkast. Want ondanks dat ze groeien als kool wiet, blijven ze zoals gewenst lekker laag van stuk.

Met een lengte rond de 10cm zijn de planten nog relatief laag, al groeien ze als kool.

Waar de planten in de hoogte bescheiden blijven, nemen ze het er in de breedte lekker van. Ze worden met de dag wijder en ook de bladeren groeien enorm. Dat is precies wat ik wil, dat de wietplanten zodanig in de breedte groeien dat het gehele kweekoppervlakte straks bedekt is met groen.

Ondanks dat de planten weinig in de hoogte groeien, worden ze met de dag breder.

Voedertijd

Inmiddels is het ook alweer een week of twee geleden dat ik de meiden voor het laatst verwende met voeding. De laatste keer was namelijk toen ik de planten verpotte naar de potten waarin ze nu staan. De hoogste tijd dus voor een nieuwe slok OH-voeding. Dit keer echter niet de ‘OH-Spring’, maar de ‘OH-Allround’. Deze is speciaal ontwikkeld voor planten waarbij de groei goed op gang is en die zich klaarmaken voor de bloeiperiode.

De ‘OH-Allround’ is speciaal ontwikkeld voor deze levensfase van de plant.

Vooralsnog ben ik erg tevreden over de OH-voedingslijn van BioQuant. M’n vorige ronde rondde ik er succesvol mee af en de cannabis die ik daaraan heb overgehouden is van uitmuntende kwaliteit, al zeg ik het zelf. Ook het gebruiksgemak van deze lijn bevalt me enorm. Per twee weken geef ik bij het bewateren 5ml voeding per liter water mee, that’s it. Veel makkelijker kan het niet worden denk ik…

Mag-ie al?

De oplettende lezer weet dat ik deze ronde voornemens ben om de planten niet te toppen. Daarentegen wilde ik dit keer gebruik maken van organische hormonen die de hoogtegroei van de planten remmen, maar de groei in de breedte niet. Hierdoor krijg je een lage, breed groeiende plant met dikke stammen. Toppen zonder knippen, zo zegt Mediwietsite.

Mag-ie al?

Maar alvorens ik dat spul mag gebruiken moeten de planten eerst een hoogte van minstens 15cm halen. Anders blijven ze echt veel te klein. Dagelijks meet ik de planten op, ongeduldig wachtend op hét moment. Want zoals gewoonlijk kan het me weer eens niet snel genoeg gaan met m’n wietplanten. Al helemaal omdat ze nu ook lekker beginnen te ruiken. Vooral de kruidige witte chocolade ondertonen van Green Magic’s mama White Choco vinden af en toe m’n neus. De kwelling – van het moeten wachten tot de oogst – is begonnen.

Apex gebruiken

Eindelijk! Al voor de cyclus begon wist ik dat ik met dit spul ging werken, dus ik keek erg uit naar het moment dat ik de BioApex voor het eerst zou gebruiken. De organische hormonen van BioQuant remmen de apicale cel-groei, de groei van de hoofdtak van de wietplant, en houden zo de plant laag en breed. Na in totaal drie weken te bestaan, waarvan twee weken in hun 11 Liter potten te hebben doorgebracht, zijn de planten eindelijk groot genoeg om besproeid te worden met de hormonen.

Om ervoor te zorgen dat het spul goed wordt opgenomen en geen schade toebrengt aan de planten, wacht ik tot de lamp uitgaat om de Apex over m’n meiden te sproeien. De plant neemt de hormonen namelijk op via de bladeren en niet via de wortels. Vandaar dat BioApex niet door het water wordt vermengd zoals bij plantenvoeding het geval is, maar met een dunne mist over de planten heen wordt gesproeid. Als het goed is, is het trucje nu gedaan; en is dit de eerste en laatste keer dat ik de hormonen hoef te gebruiken voor het gewenste effect.

De wietplanten nemen de hormonen op via de bladeren

Na enkele dagen kunnen we wel concluderen dat de hoogtegroei van de plant ook daadwerkelijk is geremd. De meiden zijn vergeleken bij de voorgaande weken nauwelijks de hoogte in gegaan. Daarentegen lijken ze wel steeds breder te worden. Die energie die ze besparen door niet de hoogte in te groeien compenseren ze klaarblijkelijk goed in de breedte.

Zoals het hoort zijn de planten sinds de hormonen nauwelijks de hoogte in gegroeid, maar wel flink in de breedte.

Als ik nu één van de lagergelegen takken onder de grote schutbladeren verstopt vindt, klem ik het grote blad onder de vertakking. Hoe meer licht deze vangt, des te sneller de tak (met straks een wiettop eraan) zich immers zal ontwikkelen. Zo creëer ik de komende anderhalf tot twee weken hopelijk een hok vol takken die klaar zijn om dikke wiettoppen te dragen. Daarna kan de klok lekker op 12/12, en geven we het startsein voor de bloeiperiode.

Alles gaat volgens plan!