(advertenties)
(advertenties)
Mr. Kush is zo verknocht op het kweken van zijn eigen medicijn dat hij het zelfs begint te missen als er geen planten in zijn kast staan. Gelukkig voor hem mag hij alweer lekker aan de gang; maar niet voordat hij zijn kweekplan met ons deelt en zijn Mediwietsite kweekkast zorgvuldig heeft gereinigd.

Gemis

Het voelt als een eeuwigheid geleden dat ik jullie voor het laatst een update gaf over het reilen en zeilen in kweekhuize Kush; ondanks dat ik pas vorige week het eindresultaat van mijn Kosher Tangie-cyclus kon delen. Dit komt waarschijnlijk omdat het alweer bijna een hele maand donker is in m’n Mediwietsite-kweekkast.

Halverwege december oogstte ik namelijk de planten die erin stonden, tien dagen lang hingen ze er ondersteboven in te drogen en sindsdien gebeurt er helemaal niets in mijn favoriete ruimte van het huis. De wiet is in potten gecured en wordt dankbaar geconsumeerd – wat overigens allesbehalve een straf is – maar toch mist er iets.

Kweektherapie

Hoe langer je kweekt, des te meer je het gaat missen als je ‘niets hebt staan’. Dit merkte ik al na m’n eerste cyclus ooit, buiten, waarna ik halsreikend uitkeek naar het volgende seizoen. Vanaf dat moment wist ik dat er een indoor-kweekruimte moest komen, zo leuk vond ik het kweken.

Zodoende ben ik gaan sparen voor de kast en ik heb er geen seconde spijt van, want ik kweek nu het hele jaar door m’n eigen schone(!) mediwiet. Het aankoopbedrag verdiende ik met m’n eerste oogst bovendien dik en breed terug; door de besparing op ‘coffeeshopkosten’ dan.

Gezien ik er steeds bedrevener in wordt, wordt het ook steeds leuker om mee bezig te zijn. Op het moment dat je de kast induikt verdwijnt even al het andere om je heen en is er niets meer dan jij en de dames die je zullen voorzien van een veilig, effectief en veelzijdig medicijn. De plant zelf, maar ook het kweken ervan, heeft een enorme therapeutische waarde ben ik achtergekomen.

Green Magic

Dus maakte ik een afspraak bij de therapeut…. Nee, geintje natuurlijk, maar zo voelt het wel een beetje als ik met kweekvrienden m’n plannen bespreek voor de volgende cyclus. Over de genetica hoefde ik nu echter niet lang na te denken, want wie m’n vorige cyclus op de voet volgde weet wat mij te wachten staat.

De lieve mensen bij Amsterdam Genetics voorzagen mij namelijk van zaden van hun nieuwe Green Magic-strain, ter compensatie voor de hermafrodieten die mijn vorige kweekcyclus ietwat verhinderde. Uiteraard ben ik erg benieuwd naar deze soort, die volgens de makers 60 procent indica-genen bevat (40 procent sativa) en een zoete chocolade-achtige smaak heeft met hints van mint.Ā Aan de effecten te zien wordt dit meer een einde-middagsoortje dan Ć©Ć©n om lekker mee te slapen, prima dus.

Dit organische zuur moet straks afrekenen met al het achtergebleven stuifmeel in de kweekkast.

Kweekkast reinigen

Zomaar doorpakken vanaf de vorige cyclus zit er niet in, want er moet nog het Ć©Ć©n en ander gebeuren voor de kweekruimte weer in orde is. Immers heeft het herma-verhaal ervoor gezorgd dat m’n kast onder het stuifmeel zit.

Als ik er zeker van wil zijn dat de toppen uit de komende cyclus geen zaden bevatten door achtergebleven stuifmeel, zal ik de kast eerst zorgvuldig moeten reinigen.

Hiervoor heb ik van mijn vrienden bij Bioquant Agrostore in Haarlem een erg handig middeltje gekregen. Een organisch zuur dat normaal gesproken gebruikt wordt voor het reinigen van substraten (aarde) en deze vrij te maken van schimmels, bacteriƫn en andere ongewenste rotzooi.

Als ik deze wat meer verdun (2,5ml op 1 liter water) kan ik het met een doekje gebruiken om de gehele kast van binnen mee af te nemen. Maar eerst moet de boel goed worden gestofzuigd uiteraard. Dat ga ik dan ook deze week doen voordat ik de zaadjes ontkiem.

Herma’s voorkomen met hormonen

Nog een voorzorgsmaatregel die ik neem dit keer is het gebruik van hormonen. Ja, ja, er zullen vast en zeker genoeg van jullie denken ‘houd het nou natuurlijk’, en dat is uiteindelijk de ideale situatie. Maar omdat ik niet nog eens het risico wil lopen op hermafrodiete wietplanten door stress – veroorzaakt door bijvoorbeeld het toppen van de plant – en toch te maken heb met de beperkte hoogte van de Mediwietsite kweekkast, ga ik gebruik maken van hormonen die de groei beĆÆnvloeden.

Mij werd hiervoor het organische Bio-Apex aangeraden, een middel dat je Ć³p groeiende planten sproeit en dat vervolgens de lengtegroei van de hoofdtak remt. Mediwietsite schreef er eerder over: ‘Apex is een zogenaamde apicale celstrek-remmerĀ die je plant doet groeien alsof-ie getopt is ā€“ breed en kort ā€“ zonder dat er een schaar aan te pas komt.’

De hoop is dat ik hierdoor zonder al te veel moeite een mooi vol en egaal kweekoppervlakte in de kweekkast kan creƫren. Hierdoor wordt de lichtspreiding (en luchtcirculatie) verbeterd, waardoor de ruimte en apparatuur perfect wordt benut. Straks heb ik niet alleen goede kwaliteit zelfgekweekte cannabis, maar ook een behoorlijke kwantiteit. Althans, dat is de bedoeling. Of dat ook Ʃcht gaat gebeuren maken we mee in de aankomende maanden.

(advertenties)

Reacties