(advertenties)
(advertentie)
Het is een rustige tijd bij Mr. Kush en dat vindt hij helemaal niet erg. De kweekomstandigheden zijn stabiel en z’n planten hebben het enorm naar hun zin in de Mediwietsite kweekkast. We zien explosieve groei in huize Kush en kijken vooruit in deze – tot nu toe – zo goed als moeiteloze kweekronde.

Wietplanten zien groeien

Is het een bijzonder spannende week geweest in huize Kush? Verre van. Er zijn geen opmerkelijke dingen voorgevallen en de kweekomstandigheden zijn stabiel. Treurig ben ik er zeker niet om, want vooralsnog is dit de meest relaxte en stabiele kweekcyclus die ik ooit meemaakte.

De meiden staan er goed bij en genieten van de stabiele omstandigheden, waarvan één van de belangrijkste de temperatuur is, te zien aan hun explosieve groei deze afgelopen week. Het is dus wel wat saai de wietplanten zien groeien – en dat is eigenlijk maar goed ook. Wat een verademing vergeleken bij me eerdere, veel stressvoller kweekcycli.

Brede indica-bladeren

Wat de laatste week duidelijk zichtbaar wordt, is de indica-achtergrond van m’n Green Magic-meiden. De nieuwe wietsoort van Amsterdam Genetics heeft overwegend indica-genen en dat is steeds beter te zien. De bladeren die de planten nu aanmaken en doorontwikkelen zijn over het algemeen namelijk vrij wijd, met relatief brede bladvingers.

Relatief brede bladvingers verraden de indica-dominantie van deze wietsoort

 

Hadden ze puntiger en smalle bladvingers gehad, dan kon ik concluderen dat deze planten ook nog richting sativa neigen. Tot nu toe heb ik dergelijke trekken eigenlijk niet voorbij zien komen, dus hoop ik stiekem op een goede indica-knaller die me helpt met pijn, spierspanning en ontspanning om beter te slapen.

Hoogte beperken

Zoals de meesten weten is de Mediwietsite kweekkast geen groot apparaat, waardoor er in elke woning wel een plekje voor te vinden is. Hierdoor moet je wel creatief kweken, want je planten de hoogte in laten schieten is natuurlijk niet de bedoeling in de lage kast. De Hans Panel-LED lamp helpt hierbij al aardig, door de planten zich compact te laten ontwikkelen.

En dat is precies wat ik wil, de planten laag houden en het kweekoppervlakte optimaal benutten voor de hoogst haalbare opbrengst. De planten blijven nu gelukkig vrij laag, maar toch moest de Hans Panel van de week voor het eerst een klein stukje hoger hangen. De wietplanten begonnen namelijk ietwat boven de ‘sweet spot’ uit te groeien; en gezien de lichtspreiding essentieel is voor een goede oogst, moest de lamp omhoog.

Aan de reflectie op de muur is goed te zien waar de ‘sweet spot’ van de lamp zich bevindt.

Omdat ik het liefst de lamp zo dicht mogelijk op de planten houd, zal ik deze vaker omhoog moeten bijstellen. Ik houd het gewoon nauwlettend in de gaten en verwacht met deze strategie geen gekkigheden. De planten ontwikkelen zich nou ook niet zó snel dat ik ze van de ene op de andere dag tegen de lamp aan zou aantreffen.

Vooruitzicht

De planten staan er mooi bij, de omstandigheden zoals de temperatuur zijn stabiel en ik ben zeer te spreken over de kweek tot nu toe. Ik hoop dan ook dit keer op deze voet te kunnen doorgaan en met minimale stress deze ronde te kunnen afmaken.

Planten blij = Mr. Kush blij!

In de komende week zal ik de planten nog eens voeden met een ander product uit de OH-voedingslijn. Eerder gebruikte ik de Spring, voor vanaf de zaaiperiode tot de groei goed op gang is. Nou, de groei is goed op gang kunnen we wel concluderen, dus wordt het tijd voor de OH-Allround.

Hoogstwaarschijnlijk ga ik dan ook voor het eerst de planten behandelen met Apex. Dat gaat de groei van de wietplanten zo beïnvloeden, dat ze minder de hoogte maar meer de breedte ingroeien. Uiteraard ben ik daar heel benieuwd naar en zal daar, wanneer de tijd er rijp voor is en ik het gebruik, alles over vertellen.