(advertenties)
(advertentie)
De meest gebruiksvriendelijke, discrete en mooiste compacte kweekkast van de lage landen is nóg beter geworden. De gloednieuwe Mediwietsite kweekkast is stiller, sterker, lichter van gewicht en waterbestendig; en bovendien minder gevoelig voor beschadigingen. Ook heeft hij een stijlvolle neutrale witte kleur gekregen. 

Best wordt beter

Zelfs de beste producten zijn voor verbetering vatbaar, dat blijkt maar weer eens. In samenwerking met G-Tools hebben we de afgelopen maanden aan een nieuwe en verbeterde versie van onze eigen Mediwietsite kweekkast gewerkt. De nieuwe kweekkast heeft nog steeds dezelfde bescheiden afmetingen maar is een stuk lichter en degelijker geworden dankzij stijlvolle nieuwe witte wandplaten. En dat levert een prachtig nieuw en neutraal wit design op, kijk maar!

In de kast zorgt een geluiddemper en ingebouwd koolstoffilter ervoor dat je buiten de kast niet alleen niets ruikt, maar ook niets hoort van deze kleine binnentuin voor eigen gebruik. De op maat gemaakte Hans Panel led kweeklamp is speciaal afgestemd op de compacte kweekkast. De blauwe led diodes van CREE zorgen er in de groeifase voor dat wietplanten klein genoeg blijven om in de Mediwietsite kweekkast te passen. Terwijl de rode CREE leds tijdens de bloeifase voor een oogst tot zo’n 100 gram heerlijke wiet zorgen. En dat bij een verbruik van slechts 100 Watt aan stroom!

Nieuwe lichte wandplaten

Om de nieuwe Mediwietsite kweekkast nog duurzamer te maken, zijn we op zoek gegaan naar een sterker en lichter alternatief voor de gelamineerde MDF wandplaten. Het MDF was namelijk vrij zwaar, waardoor ze nogal eens beschadigden tijdens het vervoer. Ook mochten de houten platen eigenlijk niet nat worden.

De nieuwe platen zijn wat dat betreft een verademing voor ons en iedereen die de kast bestelt. Ze zijn lichter en sterker, vochtbestendig en gaan een stuk langer mee. Ook wanneer je de Mediwietsite kweekkast vaak moet verhuizen blijven de platen zo goed als nieuw. Als bonus isoleren de platen beter waardoor de Mediwietsite kweekkast voortaan nog stiller en beter op temperatuur te houden is.

De nieuwe kunststof XPS panelen panelen bevatten geen lijm met formaldehyde of weekmakers zoals sommige goedkopere kweektenten. Ook bij hogere temperaturen komen er geen toxische stoffen vrij. Omdat de panelen goed tegen water kunnen, zijn ze gemakkelijk na iedere ronde schoon te maken.

Geruisloos

Aan de binnenkant is de nieuwe Mediwietsite kweekkast verbeterd met een effectieve geluidsdemper. De geïsoleerde luchtslang heeft plaats gemaakt voor een geperforeerde luchtbuis met een dikke laag steenwol daaromheen. Die dempt het geluid van de compacte kweekkast zó goed, dat je er buiten de kast ongeveer net zoveel van hoort als van een bibliotheek.

Omdat de lucht door de nieuwe demper in een rechte lijn wordt afgevoerd en er dus geen bochten in de buis zitten, wordt er ook méér lucht af en aangevoerd. En dat is heel goed nieuws voor de planten in de kast want die krijgen daardoor meer CO2 uit de lucht aangevoerd.

De nieuwe stijlvolle witte Mediwietsite kweekkast is vanaf heden te bestellen, uiteraard exclusief hier bij Mediwietsite en op CNNBS. Bestel je de kast met Hans Panel led kweeklamp dan kost hij 579 euro. Ga je in plaats daarvan voor een 150 Watt HPS kweeklamp in de kast dan betaal je 489 euro; en een lege CNNBS G-kit kost je slechts 319 euro.