(advertenties)
(advertentie)
Niets zegt meer dan de getuigenis van een patiënt als het om de behandeling van een ziekte gaat. Iedereen reageert immers verschillend op medicatie, dat is bij cannabis niet anders. Om te leren van anderen is er sinds de start van Mediwietsite ook nog Mediwietforum. Een plek waar patiënten, vrienden en familie – en soms ook producenten – van wiet als medicijn hun kennis en ervaringen kunnen delen.

De juiste vorm van mediwiet vinden kan een lange zoektocht zijn voor patiënten. [Foto: shutterstock/Blablo101]


De juiste mediwiet-vorm vinden kan een lange zoektocht zijn voor patiënten. [Foto: shutterstock/Blablo101]

Zoektocht naar kennis

Onderzoek kan pas het verschil maken wanneer de resultaten ervan met het grote publiek gedeeld worden. Maar hoe zit het met al die micro-onderzoeken van zelf-experimenterende cannabispatiënten? Ieder persoon die cannabis als medicijn gebruikt – of wil gaan gebruiken – slaat namelijk een ontdekkingspad in naar de juiste vorm van mediwiet.

Wat werkt wel of niet voor bepaalde aandoeningen? Waar voelt de patiënt zich prettig bij? Door eigen ervaringen op een laagdrempelige manier te delen en te lezen over ervaringen van anderen, wordt die zoektocht hopelijk gemakkelijker. Op het Mediwietforum kan iedereen zich eenvoudig aanmelden: gedeelde kennis maakt wetenschap.

Van patiënten vóór patiënten

Veel patiënten die cannabis gebruiken als medicijn doen dit zonder doktersrecept. Er zijn tenslotte weinig aandoeningen waarvoor wiet voorgeschreven mag worden, ondanks de vele aandoeningen waarbij het een goede – aanvulling op de – behandeling is. Wie wel een doktersvoorschrift heeft voor mediwiet kan kiezen uit een beperkt aanbod ‘officiële’ cannabismedicatie. Echter, niet iedereen is gebaat bij de bestraalde wiet van Bedrocan – die door de apotheek wordt verstrekt. Wat moet je dan als patiënt?

Steeds meer patiënten kweken hun eigen medicinale cannabis. [Foto: shutterstock/Jan Mika]

Steeds meer patiënten kweken hun eigen medicinale cannabis. [Foto: shutterstock/Jan Mika]

Kweken

Onder de rubriek Doe-het-zelf op het Mediwietforum kunnen patiënten met elkaar in gesprek gaan over het zelf produceren van hun medicatie. Kweken van cannabis als medicatie is niet moeilijk en wordt steeds meer gedaan door patiënten zelf. Door onder andere initiatieven van expert Wernard Bruining worden patiënten aangespoord om zelf hun medicijn te produceren. Het is per slot van rekening een plant.

Lokaal wordt thuiskweken van mediwiet zelfs gelegaliseerd. Waar landelijk nog veel moet gebeuren, heeft Tilburg als voorloper aangegeven patiënten onder bepaalde voorwaarden hun medicijn te laten kweken. Ondertussen starten er naar dat voorbeeld nieuwe initiatieven in andere gemeenten.

Mediwiet kan dus zowel binnen als buiten worden gekweekt en vereist dan een andere aanpak. Van kassen tot kweektenten en lampen komen er voorbij wanneer je praat over de mogelijkheden van thuiskweken. Werken zelfkwekende patiënten met stekken of wietzaden? En waar komt dat dan vandaan? Forumleden kunnen in de doe-het-zelf rubriek de aarde die zij gebruiken voor de kweek tot het trainen van planten – met technieken als scroggen en see of green – bespreken.

Medicatievormen

De meest bekende vorm van mediwiet is waarschijnlijk – de hieronder besproken – wietolie. Maar cannabis als medicijn is op talloze andere manieren te gebruiken. Vaporizen, via eetwaren met bijvoorbeeld kokosvet om de werkzame stoffen beter te geleiden in je lichaam. Hoe maak je deze cannabismedicijnen zelf? Patiënten die een recept hebben ontwikkeld voor een goede wietthee, of zij die op zoek zijn naar een nieuwe vorm van medicatie kunnen HIER terecht met hun vragen en ervaringen.

Op het Mediwietforum worden de verschillende vormen van cannabis als medicijn besproken. [Foto: shutterstock/Pogorelova Olga]

Op het Mediwietforum worden de verschillende vormen van cannabis als medicijn besproken. [Foto: shutterstock/Pogorelova Olga]

Wietolie

Een veelbesproken vorm van cannabismedicatie is de wietolie. Er zijn verschillende vormen van te vinden met diverse actieve componenten. Patiënten kunnen op het forum deze oliën met elkaar vergelijken maar ook van elkaar leren hoe je zelf wietolie maakt. THC-olie voor – een aanvulling op – de behandeling van heftige ziektes als kanker of de bijwerkingen van chemo. CBD-olie voor een betere nachtrust of huidproblemen. Leer je eigen wietolie maken met recepten van ervaren patiënten of verbeter je eigen recept met behulp van andermans ervaring.

Alles over mediwiet

Op het Mediwietforum wordt alles besproken over medicinale cannabis. Van nieuws en onderzoeksstukken tot het zelf produceren van medicatie voor mens en dier. Deel je ervaringen met anderen om hun weg naar de juiste vorm van mediwiet te vinden. Of vind er je eigen weg met de steun van behulpzame forumleden.

Aanmelden op het forum

Meld je gemakkelijk aan en verrijk jezelf met kennis over de heilzame werking van verschillende vormen van cannabis als medicijn. Let op dat je bij het inloggen geen spaties gebruikt in je gebruikersnaam. Inloggen kan ook middels je opgegeven e-mailadres indien het niet met je gebruikersnaam lukt.

Inmiddels telt het Forum al drieduizend leden, dus waar wacht jij nog op…

[Openingsfoto: Schubb/Krisztian]