(advertenties)
(advertentie)
Hennepzaadolie beschermt met factor 6 tegen de zon

De zon schijnt en het is lekker warm… we gaan dus weer massaal naar buiten om te genieten van die heerlijke warme zonnestralen en ons vitamine D-gehalte te boosten. De hoogste tijd om even stil te staan bij de invloed van de zon op onze huid. En hoe we die op een makkelijke en verantwoorde manier kunnen beschermen tegen UV-straling en uitdroging met hennepzaadolie.

Ga bewust om met direct zonlicht

Het matig blootstellen van de huid aan de zon, is een van de beste dingen die je kunt doen als het gaat om het beschermen van de huid tegen Uv-straling. Maar er meer mogelijkheden om dit te doen en één daarvan is hennep (de industriële variant van cannabis). Hennep kan er voor zorgen dat een heerlijke tijd in de zon niet uitloopt op een drama van een rode verbrande huid. Onze lievelingsplant biedt namelijk óók veel voordelen als het gaat om het beschermen van de huid tegen de zon.

Hennep, een veelzijdig kruid

Hennep staat bekend als een plant met een veelzijdige werking. Zowel in- als uitwendig zijn de effecten op zijn minst bijzonder te noemen. Het is bijvoorbeeld een uitstekend milieuvriendelijke alternatieve basis voor textiel en nog veel meer producten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kleding, touw, verf, brandstof en isolatie. Hennep wordt gebruikt in de auto-industrie, kan worden gebruikt als papier, als superfood en voor producten voor onze lichamelijke verzorging.

Hennepzaadolie vs. de zon

Hennepzaadolie is een van ’s werelds rijkste bronnen van essentiële vetzuren en andere voedingsstoffen. Het bevat ook vitamine E en chlorofyl, wat krachtige antioxidanten zijn. Hennepzaadolie bevat daarbij ook nog een belangrijk eiwitcomponent.

Als zonnebescherming wordt de olie gemakkelijk door de huid opgenomen. Alle heilzame ingrediënten maken het een beschermend, hydraterend en verjongend huidverzorgingsproduct.

Hennepzaadolie heeft ook een SPF-score van 6. SPF staat voor ‘Sun Protection Factor’ ofwel de mate waarin een product beschermt tegen de zon. Omdat de plant in staat is om zijn eigen UVR-bescherming te ontwikkelen (net zoals andere planten dat doen), vormen de extracten ervan een natuurlijke bescherming tegen de zon.

We kunnen ons voorstellen dat je, zeker wanneer je een blekere huid hebt, liever een hogere beschermingsfactor gebruikt. Yaoh is een organisch zonnebrandmerk op basis van hennepzaadolie. Met deze lotions pluk je dus nog steeds alle voordelen die hennepzaadolie te bieden heeft.

LEES OOK: 5 x hennepzaadolie is gezond

Hennep belemmert de opname van vitamine D niet, zoals veel chemische beschermers dat doen. [Shutterstock/PRO Stock Professional]

Geen belemmering bij aanmaak vitamine D

Hennepzaadolie helpt sommige van de UV-stralen tegen te houden, zonder de zeer belangrijke productie van vitamine D te beïnvloeden. Dit is belangrijk, omdat vitamine D een vitale rol speelt in het menselijk lichaam. Het is essentieel voor de botgroei en voor het gezonde onderhoud van verschillende orgaansystemen, evenals het immuunsysteem. Vanwege de belangrijke functies kan een vitamine D-tekort leiden tot veel gezondheidsproblemen. De meeste synthetische (chemische) zonbeschermingsproducten houden de opname van vitamine D helaas tegen. Hennepzaadolie doet dat niet.

Hennepzaadolie is ook een uitstekende bron voor goede keratine, wat een belangrijke substantie is bij het vormen van de buitenste laag van de menselijke huid. Bovendien is het een vitaal onderdeel van ons haar en de nagels.

Er wordt gezegd dat hennepolie sterk lijkt op de natuurlijke lipiden binnen ons lichaam. Deze worden gebruikt om vitaminen te vervoeren, zijn essentieel bij het afbreken van cholesterol, en zijn nodig om de huid te herstellen bij zonneallergie en een zonverbrande huid.

Hennepzaadolie ondersteunt de natuurlijke celvernieuwing om de huid te herstellen. Het helpt de beschadigde huid te genezen en is een uitstekend verzachtend middel voor de droge huid. Ook heeft de olie natuurlijke antibacteriële eigenschappen, die helpen voorkomen dat de huid gaat ontsteken door eventuele zonnebrand.

Gezien de verschillende voordelen van hennepzaadolie, zoals ook het veilige gebruik, het feit dat dit product goed is voor het milieu en het een goede bescherming biedt voor je huid tijdens buitenactiviteiten in de zon, is dit een product om te overwegen deze zomer.

Toch verbrand?

Toch verbrand? Dan kan CBD in diverse vormen snel voor verlichting en herstel zorgen. Het is sowieso raadzaam om je huid na een dagje zon in de avond helemaal in te smeren met hennepzaadolie. Heb je echte rode plekken, bijvoorbeeld op je neus? Dan kun je daar wat CBD-olie op smeren. Dit zal snel verlichting bieden en het bespoedigt het herstel van de huid. Heb je grotere oppervlakken op het lichaam die wat extra zorg nodig hebben? Kies dan voor een lekkere bodylotion of balsem met hennep. Of bereid zelf een CBD-olie voor het hele lichaam. Dit kun je heel simpel doen door een flesje CBD-olie te mengen met een flesje hennepzaadolie.

[Openingsfoto: YuriyZhuravov, Shutterstock]