(advertenties)
(advertentie)

Wietolie wordt veel toegepast als geneesmiddel, maar wist je dat het ‘brave zusje’ hennep ook een gezondheid boostende zaadolie levert? Preventief supergezond blijven dus, en hier zijn de 5 belangrijkste benifits voor het lichaam van hennepzaadolie!

Hennepzaadolie is een geweldige bron van hoogkwalitatieve voeding. Het heeft ook een lange geschiedenis in Oosterse culturen als multifunctioneel natuurlijk geneesmiddel. Ondanks die wijdverspreide populariteit hebben de vooroordelen vanwege de associatie met cannabis verhinderd dat het veel gebruikt wordt in het Westen. Hoewel de hennepzaadolie praktisch geen THC bevat – minder dan 0,2 procent – is het voor sommige mensen toch ‘eng’. Gelukkig neemt de kennis over hennep wel snel toe – dank internet! – en gebruiken steeds meer mensen het vanwege de gezondheidsvoordelen. Hier volgen de 5 belangrijkste! Op het einde van het artikel geven we je de link naar een pagina met alle wetenschappelijke onderzoeken waarop deze pluspunten zijn gebaseerd.hemp-seed-oil-2

1. Goed voor de gezondheid van het hart

Hennepzaadolie heeft een 3:1 ratio van Omgea-6 ten opzichte van Omgea-3 vetzuren, een balans die bewezen heeft dat het de gezondheid van je hart ondersteunt en de werking van de cardiovasculaire functies versterkt. Deze voedingsstoffen spelen een rol in veel biologische processen en kunnen helpen om een reeks van degeneratieve ziekten te voorkomen.

2. Ondersteunt een gezonde huid, haar en nagels

Hennepzaadolie wordt vaak gebruikt als moisturizer (vochtinbrengende crème) en met goede redenen. Onderzoeken hebben aangetoond dat hennepzaadolie het uitdrogen van de huid aanzienlijk vermindert, waardoor jeuk en irritatie voorkomen worden. En minstens zo belangrijk: de antioxidant en anti-ontstekingseigenschappen zouden je huid ook zeer wel tegen veroudering kunnen beschermen!

3. Uitstekende brandstof voor je hersenen

Hennepzaadolie bevat essentiële vetzuren, waaronder docosahexaeenzuur (DHA), dat noodzakelijk is voor de ontwikkeling van het brein. DHA is cruciaal voor de gezondheid van je hersenpan als ook voor het netvlies van je ogen – met name in het eerste jaar van je leven. Moeders die hennepzaadolie toevoegen aan het dieet gedurende hun zwangerschap zouden daarmee dus hersen- en ogenbescherming kunnen bieden aan hun baby in ontwikkeling.

4. Het is een kwikvrij vetzuur supplement

Een visolie supplement kan helpen om de omega-3 vetzuren in je dieet te verhogen, een voedingsstof die wezenlijk is voor de ontwikkeling van het brein, je immuunsysteem en de regeling van je (humeur)stemmingen. Zwangere vrouwen willen deze stoffen absoluut in hun voedingspatroon opnemen, maar er is 1 groot bezwaar: vis bevat een hoge dosis kwik. Dat kan neurologische en ontwikkelingsmechanismen in de ongeboren baby hinderen. Gelukkig werkt hennepzaadolie als een voortreffelijk alternatief voor de traditionele omega-3 vetzuren supplementen. En het heeft dus niet hetzelfde risico op kwikvergiftiging.

5. Het ondersteunt je immuunsysteem

De essentiële vetzuren in hennepzaadolie hebben aangetoond dat ze een gezonde flora in de ingewanden versterken en dat ze de respons en het functioneren van het immuunsysteem verbeteren. Dit kan dus zeer behulpzaam zijn gedurende het griepseizoen wanneer virussen veelvuldig rondwaren op scholen, werk en tijdens alledaagse sociale contacten.

Bronnen: Op de website Global Healing Center vind je alle bronnen waarop bovenstaande informatie gebaseerd is, met links naar de wetenschappelijke onderzoeken en publicaties.