(advertenties)
(advertentie)
The Holistic Cannabis Academy (HCA) maakt het voor iedereen makkelijker om onderwijs te krijgen over het toepassen en de werking van medicinale cannabis. De Academy heeft als missie om uiteindelijk wereldwijd zowel gezondheidsprofessionals als consumenten op te leiden middels hun online trainingsprogramma. Na afronding, ben je in het bezit van een certificaat.

Holistische geneeswijze

De HCA is een tak binnen The Holisitic Cannabis Network (HCN), dit is weer dé plek waar je je kunt laten opleiden om op een juiste wijze medicinale cannabis in te zetten bij een behandeling. Vele holistisch genezers doen hier deze belangrijke kennis op. Ze bieden een zeer uitgebreid trainingsprogramma aan, waarin je begeleid wordt door experts op het gebied van mediwiet.

Het is de bedoeling dat diverse mensen binnen de gezondheidszorg kennis opdoen over de therapeutische werking van cannabis, cannabinoïden (ook CBD) en dat zij het endocannabinoïdensysteem leren kennen en hierdoor gedegen advies kunnen geven aan patiënten. Dit kan zijn qua voeding, accupunctuur, yoga meditatie en met in deze als hoofddoel om medicinale cannabis (zowel THC als CBD) in te zetten bij gezondheidsproblemen.

Groeiende belangstelling voor THC/CBD

Aangezien de algemene acceptatie van, maar ook belangstelling voor het gebruik van medicinale cannabis werd de HCA in 2016 opgericht met het doel betrouwbare kennis te verspreiden middels deze onlinetraining.

Ben je klaar voor een diepe duik in de wereld van medicinale cannabis, dan is het 31 modules tellende programma een geweldige uitkomst. Iedereen kan deze online opleiding volgen, maar hij is vooral gericht op mensen die reeds werkzaam zijn binnen de gezondheidszorg. Ook aan de mensen die liever wat minder hooi op de vork nemen, is gedacht: daarvoor zijn 23 van de 31 modules gebundeld in 6 kleinere pakketten.

Ben je op zoek naar een betrouwbare opleiding in de medicinale cannabis, dan ben je bij The Holisitic Cannabis Academy aan het goede adres. Hier ben je verzekerd van accurate informatie en begeleiding door echte experts op het gebied van mediwiet.

De oprichting van HCA

Laura Lagano en Donna Shields (geregistreerde voedingsdeskundigen), zijn twee van de mede-oprichters van HCA. Laura zegt dat de academie opgericht is toen er duidelijk werd dat er veel te weinig kennis en begrip voor mediwiet was binnen de geneeskunde. “What sets us apart from other cannabis education is that our program focuses on integrating cannabis into healthcare. Plus, the Academy is designed for health professionals by health professionals.”

Ze zijn het er beiden over eens dat het van groot belang is om professionals en consumenten voor te lichten over de grote waarde die cannabis heeft als geneesmiddel. Cannabis kan een enorme invloed hebben op het verloop van aandoeningen in diverse gradaties.

Het online trainingsprogramma wordt begeleid wordt door onderzoekers, artsen, verpleegkundigen, diëtisten, homeophaten, accupuncturisten, yogi’s en vele andere specialisten. Wanneer iemand het gehele programma goed afrond, ontvangt deze een certificaat van de opleiding als Holisitisch Cannabis Behandelaar.

Laura Lagano from Holistic Cannabis on Vimeo.

De grote voordelen

De opgedane kennis tijdens de training zorgt voor een betere behandeling van patiënten. De behandelaars onderscheiden zich hiermee van vele andere zorgaanbieders die deze kennis niet hebben.

“By becoming proficient in cannabis counseling, practitioners can offer enhanced client experiences, differentiate themselves among the competition, and build their businesses,” zegt Donna Shields. ‘Ons doel is het om professionals en consumenten te onderwijzen in de gezondheids- en welness voordelen van cannabis en BCD-producten, nu de plant steeds breder geaccepteerd wordt en opgenomen wordt in de gezondheidszorggemeenschap.’

Lijkt dit je wat?

Ook vanuit Nederland/België is het mogelijke om deze training te volgen. Meer informatie over de cursus en zijn inhoud is te vinden op de website van The Holistic Cannabis Academy.

Je hoéft immers geen arts te zijn om deze kennis op te doen – al hopen we natuurlijk dat artsen zich er ook meer en beter in gaan verdiepen…

[openingsbeeld:  Pop Paul-Catalin/Shutterstock]