(advertenties)
(advertentie)

CBD-olie wordt gebruikt als effectief middel tegen angst, stress, slapeloze nachten, irritatie en nog veel meer. Hoewel CBD-olie niet goedkoop is, vragen velen zich af of het een dagelijkse aanvulling kan zijn op de voedingsbehoefte. Dat zochten we uit.

Interessant genoeg heeft CBD-olie best wel wat voedingswaarde als het is gemaakt met hennepzaadolie. Volgens Medical News Daily, dat verwijst naar de USDA National Nutrient Database, bevatten twee eetlepels van een portie hennepzaadolie (20ml) 111 calorieën. Naast die hoeveelheid calorieën heeft het heeft ons lichaam ook nog veel voedingsstoffen te bieden:

 • 6,31 g eiwit: gemiddeld hebben gezonde mensen per kilogram lichaamsgewicht 0,8 gram eiwit per dag nodig)
 • 9,75 g vet: zo’n 25% van de dagelijkse voeding moet bestaan uit gezonde vetten
 • 1,73 g koolhydraten: ongeveer 50% van de dagelijkse voeding moet bestaan uit koolhydraten
 • 14 milligram (mg) calcium: aanbevolen wordt om dagelijks 100mg calcium tot je te nemen
 • 1,59 mg ijzer: de gemiddelde aanbevolen hoeveelheid ijzer is 15 mg per dag
 • 140 mg magnesium: de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van magnesium ligt gemiddeld op 300-350mg
 • 33 mg fosfor: je zou per dag zo’n 600 mg fosfor binnen moeten krijgen
 • 240 mg kalium: Een adequate inname voor kalium bestaat uit 3,5 gram per dag
 • 1,98 mg zink: zorg dat je per dag gemiddeld 8 mg zink binnen krijgt
 • 22 mcg foliumzuur: de aanbevolen dosering foliumzuur is 300mcg per dag
 • Naast deze belangrijke voedingsstoffen bevat hennep ook vitamine C, diverse B-vitamines en vitamine A en E.

Afgezien van de voedingswaarde van hennepzaad, wordt het ook erkend om zijn vermogen ontstekingen te verminderen. Voor degene die zich afvragen of past bij een dieet, hebben we een aantal interessante artikelen. Bekijk deze eens over de ondersteuning die CBD je kan bieden tijdens het afvallen, of deze over hoe hennepzaadolie je kan helpen bij het ontgiften van je lichaam; iets wat ook van belang is om af te vallen en je lichaam gezond te houden. 

Inspiratie

Iedere dag twee eetlepels CBD-olie tot je nemen, dat wordt voor veel mensen een kostbare bedoeling. Echter, is elk deel van de hennepplant enorm voedzaam. Ben je op zoek naar inspiratie naar hoe jij hennep kan toevoegen aan jouw dagelijks dieet? Hier vind je informatie over hennepzaad (ook zo’n voedingsbommetje) en wat je ermee kunt doen.

Hennepzaadolie is dus ook supergezond. Je kunt dit uitwendig gebruiken om je huid te ondersteunen. Maar ook door je eten is het een aanrader. Buiten dat het een heerlijke nootachtige smaak heeft, is het goed voor heel je inwendige lichaam. Wel is het belangrijk om te weten dat je hennepzaadolie niet moet gebruiken om in te bakken; hiermee maak je alle gezonde stoffen kapot en dat zou zonde zijn.

[Openingsfoto: Shutterstock/kostrez]