(advertenties)
(advertentie)

Nieuwszender CNN roept bij monde van hun Chief Medical Correspondent Dr. Sanjay Gupta op tot een “medicinale cannabisrevolutie”. Met een meerdelige documentaireserie door de dokter, waarvan onlangs het laatste deel werd uitgezonden: Weed 3. Wij hebben de trailer + de complete documentaire ‘Amazing Weed’!

Het grappige – nou ja – is dat deze Dr. Sanjay Gupta jarenlang een felle tegenstander van cannabis was, totdat hij drie jaar geleden het licht zag en 180 graden draaide. Hij gaf zijn ongelijk openlijk toe en voortaan zou hij een warm pleitbezorger worden van de wietrevolutie. Daarvoor gebruikt hij ook zijn tv-zender CNN. Aanstaande zondag gaat namelijk al de derde lange documentaire van de dokter in première: ‘Weed 3 – The Marijuana Revolution’.

Invloedrijke dokter

drIn de eerdere docu’s (maar ook in zijn vaste programma ‘A Better Life’) benadrukt Gupta de voordelen van cannabis en vooral ook CBD voor medicinale doeleinden, zowel bij jongeren als ouderen. In ‘Weed 2 – Cannabis Madness’ pleitte hij in maart 2014 voor meer wietplantages om te voorzien in medicinale wiet en in de derde aflevering zegt hij zelfs: “Ik zie overal tekenen van een revolutie!”

In Weed 3 focust hij o.a. op het eerste door de federale overheid goedgekeurde klinische onderzoek naar het gebruik van marihuana bij posttraumatisch stresssyndroom, interviewt hij regeringsambtenaren – waaronder Barack Obama – en geeft hij veel informatie over het heilzame effect van cannabis op de hersenen. Dr. Gupta is behoorlijk invloedrijk in Amerika, zijn mening heeft bijvoorbeeld aanwijsbare invloed op de publieke opinie. Mooi dus dat deze voormalige tegenstander zich nu met hart en ziel inzet voor de goede zaak: legalisering van (medicinale) cannabis!

Trailer ‘Weed 3’ + volledige CNN documentaire ‘Amazing Weed’

Check hieronder de trailer van zijn nieuwste docu Weed 3. En blijf na die 30 seconden kijken, want dan volgt automatisch de drie kwartier durende CNN-special ‘Amazing Weed’ in full HD-kwaliteit en die is ook zeer de moeite waard: