(advertenties)
(advertentie)
Ruim twintig jaar lang deed de Fries Gerrit Ooiman onderzoek naar ‘de medicinale werking van vrouwelijke hennepplanten’. Daarbij was hij zelf ook de proefpersoon, dus het is niet van horen zeggen wat er in dit boek staat. De schrijver is helaas niet meer onder ons, maar zijn ‘Natuurlijk Genezen met Marihuana’ is gelukkig nog wel verkrijgbaar!

Van abces tot zonnebrand

Heb je last van: jeuk, insectenbeten, insectensteken, dierbeten, dierkrabben, blaren, brandwonden, zonnebrand, zonneallergie, bulten, butsen, bloeduitstortingen, kneuzingen, schrammen, schaafwonden, wonden, wondinfecties, acne, netelroos, galbulten, huidontsteking, eczeem, dermatitis, krentenbaard, steenpuisten, abcessen, zweren, huidschimmels, baardschurft, voetschimmel, zwemmerseczeem, balantism nagelbed-infecties, schimmelinfecties, luieruitslag, herpes, genitale herpes, koortsblaren, gordelroos, luizen, neten, roos, aften, ontstekingen in de mond, ontstekingen in de neus, neuspoliepen, ontstekingen van de bijholtes, heesheid, hoesten, keelpijn, keelontsteking, strottenhoofdontsteking, verbranding van de keel en slokdarm, verkoudheid, neusverkoudheid, middenoorontsteking, oorontsteking, trommelvliesontsteking, tand en kiespijn, tandvleesontsteking, kaakontsteking, zenuwontsteking, diarree, verstopping, eetlust, kater, voedselvergiftiging, antigif, buikpijn, buikkramp, gezwollen buik, maagkramp, maagpijn, maagzuur, misselijkheid, overgeven, griep, koorts, ontsteking van maag en darmen, maagzweer, darmzweer, menstruatiepijn, menstruatiekrampen, blaasontsteking, aambeien, vaginale vloed, infecties, candida, trichomonas vaginalis, chlamydia, bacteriële vaginose, long en levervirussen, schimmelinfecties of overige infecties?

Markante Fries deed 20 jaar (zelf)onderzoek

Als je ergens ja hebt geantwoord, is het boek ‘Natuurlijk Genezen met Marihuana’ wellicht iets voor jou. Geschreven door wat men zo treffend een non-conformist noemt, in dit geval dus Gerrit Ooiman uit Leeuwarden. Hij had een technische achtergrond, stond samen met zijn broer Wim achter de bar van café De Stroohoed, kon bridgen als de beste maar was vooral een hartstochtelijk pleitbezorger van een levensstijl met gezonde voeding en natuurgeneeskunde als voornaamste elementen.

In dat kader deed Gerrit Ooiman dus ook jarenlang zelfonderzoek, met een puik ‘doe-het-zelf boekwerkje’ vol met nuttige adviezen als resultaat. Niet alleen cannabis speelt een rol – al staan er liefst 13 recepten in voor het maken van een wietmedicijn – ook andere kruiden en voedingsmiddelen komen aan bod.

Voeding en cannabis

Nu steeds duidelijker wordt dat gezondheid (en beter worden bij ziekten en aandoeningen) vaak afhangt van je voeding/levensstijl in combinatie met het gebruik van cannabis als (preventief) medicijn, is dit dus een boek uit 2010 dat we je van ganser harte kunnen aanbevelen. Het boek bespreekt veertig huidkwalen, twintig oor-, neus- en keelproblemen en veertig inwendige ziektes.

Het is onder andere te koop bij Grasscompany en kost 25 euro

[openingsfoto:  megaflopp/Shutterstock]