(advertenties)
(advertentie)
Omdat Mr. Kush nu eindelijk van z’n eerlijk zelfgekweekte medicijn kan genieten, en dus aan zijn kweekverslag een einde is gekomen, vroeg Mediwietsite forumlid Bill Woods als kweek-verslaggever. Geen twijfel over mogelijk voor Bill, dus is het tijd voor een korte introductie van hem en zijn kweekcyclus.

Aangenaam, Bill

Ik ben al vanaf (veel te) jonge leeftijd bekend met de magische plant waar nu zoveel om te doen is. Toen gebruikte ik het alleen maar recreatief, en nu omdat ik er op vele manieren baat bij heb en er ook anderen mee kan helpen. Ik ben chronisch rugpatiënt en heb versleten knieën. Dus in plaats van de jarenlange diclofenac, heb ik sinds iets meer dan een jaar cannabis opnieuw ontdekt.

In plaats van het alleen maar te roken (zonder tabak) gebruik ik cannabis op allerlei manierenverdampen, CBD-olie, THC-olie, THC E-liquid (voor de e-sigaret), topicals en eetbare producten – vooral omdat ik nieuwsgierig ben hoe het werkt en wat het met je doet. Voornamelijk gebruik ik CBD en/of THC-wietolie in de morgen. En ’s avonds als er ontspannen mag worden mag ik graag de bong een keer vullen (dat is zo’n ding van glas met water).

Kweken

Het kweken doe ik tegenwoordig in een kledingkast, maar het begon een jaar geleden als een vensterbank grapje. Ik zag dat het plantje tekort kwam op de vensterbank en heb de kweek met eerst een goedkoop LED lampje van 138Watt doorontwikkeld tot wat er nu staat.

Je moet érgens beginnen…

Het leek mij makkelijk om met autoflowers te beginnen. Die hebben geen last van tijdschema’s met licht enzo en ik wil het graag zo simpel mogelijk houden. [Autoflowers bloeien automatisch en zijn daarvoor niet afhankelijk van lichturen per dag. Reguliere wietplanten gaan bloeien als dagen korter worden dan 14 uur, red.] Dus ik ben deze ronde ook weer met de gedachte gestart om twee autoflowers te gaan kweken, maar daarover later meer.

Genetica, medium en voeding

Omdat ik de geluksvogel ben die de eerste prijsvraag van het Mediwietforum won, kon ik deze kweekronde beginnen met een mooie Plagron growkit met alle voeding die de plantjes nodig hebben. Nadat ik van één plant naar vier planten ging, leek mij het beste om deze keer twee te hebben staan om een overvolle kast te voorkomen.

Geluksvogel Bill had dankzij het winnen van de ‘Mediwietfoto van de maand – maart 2017’ een mooi pakket voeding klaarstaan om te gebruiken.

De zaadjes zijn van Sweet Seeds en zouden een hoog percentage THC moeten leveren. Een andere reden voor deze soort is dat ze extra snel zouden moeten groeien. De Cream Mandarine F1 Fast Version heeft een krachtige groei en een korte bloeitijd van slechts 7 weken.

Deze Indica / Sativa hybride ontwikkelt grote compacte toppen, overladen met een aromatische mandarijn-achtige naar citrus geurende hars – aldus de omschrijving van de zadenmakers. Verder gebruik ik gewone potgrond, wat kleikorrels op de bodem en wat perliet door de aarde om het lekker luchtig te houden.

Ontkiemen

Voor het ontkiemen van de zaden nam ik een paar stukjes vochtig keukenpapier in een plastic gripzakje en deed er de zaadjes tussen. Anderhalve dag later kwamen er al flinke worteltjes uit de zaden. De zaden met worteltjes stopte ik vervolgens in hun potten om daarna te wachten tot ze hun kopjes lieten zien. Ook dit ging weer erg snel en binnen twee dagen waren we onderweg om dit prille geluk tot bonkige dikke dames te laten veranderen.

Het ontkiemen ging razendsnel tussen het natte keukenpapier.

Ze krijgen de eerste dagen voorlopig alleen water, want voeding hebben ze nog niet nodig in het begin. Ik geef ze ook nog maar een klein beetje water, enkel om de aarde vochtig te houden zodat de wortels gestimuleerd worden om te groeien. Verder is het alleen maar kijken hoe leuk ze groeien en is er weinig omkijken naar voorlopig. Na de eerste week zijn ze al flink opgeschoten en ziet alles er goed uit.

Snelgroeiers

Nog een weekje verder begin ik dat Fast Version verhaal wel te geloven, want de groei zit er goed in! Ik had de gedachte om ze te fimmen (soort van toppen maar net op een ander plekje zodat er minder stress optreedt) maar omdat ze mooi laag blijven voorlopig en op afraden van anderen heb ik er toch maar van afgezien.

Want als je autoflowers kweekt wil je zo min mogelijk de groei verstoren, omdat ze maar een paar weken de tijd hebben voordat ze klaar zijn. Stressperiodes kun je dus beter voorkomen omdat het lang duurt voordat ze terug in hun normale groei-snelheid zijn.

Inmiddels ben ik ook begonnen met het gebruik van de Plagron groeivoeding. Echter geef ik slechts de helft van de aanbevolen dosering, omdat (te) veel niet altijd beter is. Ik kan niet anders dan tevreden zijn hoe de plantjes het doen. Als ze in dit tempo door blijven groeien, belooft het nog heel wat.

Mr. Kush

Dat ik Mr. Kush tijdelijk vervang wil niet zeggen dat hij niet meer terugkomt. Van de Mediwietsite-redactie begreep ik dat hij volgende week de testresultaten van zijn zelfgekweekte cannabis zal delen en hij is van plan er wietolie van te maken. Ook dat proces zal hij hoogstwaarschijnlijk op Mediwietsite met jullie delen. Ik ben er over twee weken weer, tot dan!