(advertenties)
(advertentie)
Goed nieuws voor de honderdduizenden oorlogsveteranen overal op aarde die lijden aan Post Traumatic Stress Disorder (PTSD). THC, de bekendste werkzame stof in cannabis, helpt om beter te kunnen slapen en vermindert andere symptomen!

Een team van wetenschappers in Israël – een land dat bijna voortdurend in staat van oorlog verkeert met de buren en Palestijnen – heeft drie weken lang een test gedaan bij chronische PTSD-patiënten. Hun bevindingen zijn gepubliceerd in het medische vakblad Clinical Drug Investigation. In het Nederlands noemen we PTSD trouwens meestal posttraumatische stressstoornis (PTSS).

Deze hond en mevrouw hebben volledig gelijk, blijkt ook weer uit dit onderzoek

Deze hond en mevrouw hebben volledig gelijk, blijkt ook weer uit dit onderzoek

Minder trauma’s, meer slaap

Tijdens dit pilotproject dienden de researchers dagelijks een orale dosis tetrahydrocannabinol (THC) toe aan 10 patiënten die een ernstige vorm van PTSD hebben. Ze stelden vast dat de psychoactieve cannabisstof helpt om (waargebeurde) nachtmerries te verminderen en dat het ervoor zorgt dat de patiënten voldoende comfort ervaren om te kunnen slapen. “Dit is het eerste onderzoek over het gebruik van orale, oplosbare Δ9-THC als behandeling van patiënten met chronische PTSD”, stellen de Israëlische wetenschappers. “De resultaten laten zien dat het prima te verdragen is en veilig gebruikt kan worden, dat hun angsten en herinneringen aan hun verschrikkelijke ervaringen verminderd worden, dat de kwaliteit van hun slaap verbeterd en dat de frequentie van extreme nachtmerries afneemt.”

Natuurlijk, het zou nog veel beter zijn als er nooit meer en door niemand oorlog wordt gevoerd, maar tot die tijd blijkt cannabis dus een effectief medicijn bij al die soldaten die getraumatiseerd terugkeren van de slagvelden en oorlogsfronten…

 

[Openingsfoto: Shutterstock/NEstudio]