(advertenties)
(advertentie)

Geweldig nieuws! Uit een Amerikaans onderzoek blijkt dat ziekteverzuim in staten met legale mediwiet is afgenomen. Terwijl een groot deel van de Amerikanen er nog altijd niets van wil weten zorgt medicinale wiet in bijna de helft van de verenigde staten er dus wel voor dat medewerkers zich minder vaak ziek melden. En dat is uiteraard een flinke opsteker voor de economie!

Voor het onderzoek, dat werd uitgevoerd door de universiteit van Wisconsin, werd data van bedrijven uit 24 staten geanalyseerd. Uit deze data bleek dat in al deze staten, waar mediwiet dus legaal is, het aantal gevallen van ziekteverzuim aanzienlijk was afgenomen.

Minder ziekenverzuim betekent ook meer centjes voor de werkgever! Foto: Youtube

Minder ziekenverzuim betekent ook meer centjes voor de werkgever! Foto: Youtube

Uit de resultaten blijkt dat fulltime werknemers tussen de 50 en 59, 13 procent minder vaak geneigd zijn zich ziek te melden in deze staten. Van werknemers tussen de 40 en 49 was dit 11 procent en van die tussen de 30 en 39, 16 procent. In het onderzoek staat: ‘Het effect is sterker in staten met soepele medicinale cannabisregels en bij fulltime medewerkers en mannen van middelbare leeftijd, deze leeftijdsgroep heeft namelijk de meeste mediwiet-vergunningen’.

Minder kosten

De onderzoekers concluderen terecht dat de resultaten zeggen dat legalisering van medicinale cannabis kosten zou besparen voor werkgevers aangezien er veel minder mensen vrij moeten nemen van hun werk vanwege ziekte. Maar helaas zal ook dit nieuws er bij de Republikeinse politici niet in willen, vooral niet bij draaikont Donald Trump en zijn nog conservatievere running-mate Mike Pence… hopelijk gaat Hilary Clinton wél iets doen met deze resultaten….

Openingsfoto: BestStockFoto/Shutterstock