(advertenties)
(advertentie)

Wist je dat je wiet eigenlijk eerst moet ‘activeren’ voordat alle heilzame eigenschappen optimaal werken? Activeren gebeurt tijdens een eenvoudig proces dat decarboxyleren heet. Deze video legt het in een paar minuten aan je uit.

In wiet zit THC en CBD, toch? Fout. In verse en gedroogde wiet zit THCA en CBDA. Dit zijn de zure vormen van THC en CBD. De ‘A’ staat namelijk voor het Engelse woord ‘acid’ ofwel ‘zuur’. In deze vorm zijn ze niet zo sterk en profiteer je dus niet optimaal van alle heilzame voordelen. En gebruik je wiet voor high-effect? Dan zal dat niet gebeuren.

Dat komt omdat je wiet eerst moet decarboxyleren. Dat is een moeilijk woord wat eigenlijk niets meer betekent dan ‘wiet verhitten’. Als wiet boven een bepaalde temperatuur komt, verliezen de werkzame stoffen (zoals THC en CBD) hun zure component. Daarna neemt hun werking aanzienlijk in kracht toe. Je activeert ze als het ware.

Hoewel de video zich op de recreatieve gebruiker richt, is de informatie ook van toepassing op medicinale gebruikers

Deze video legt het verder aan je uit. En hoewel het zich op de recreatieve gebruiker richt, is de informatie ook van toepassing op medicinale gebruikers. Lees ook zeker even dit artikel over decarboxyleren.