(advertenties)
(advertentie)
ben dronkers, sensi seeds, hempflax, mediciniale wiet, dronkers bv

Vorige maand vond de 16e editie van EIHA plaats in Duitsland. Tijdens deze conferentie werd gesproken over de toekomst van de hennepindustrie en voortbrengsels, zoals CBD-producten. Mede-oprichter van EIHA, Ben Dronkers, was ook aanwezig. In deze video geeft hij zijn mening over de huidige gang van zaken in de legale wiet- en mediwiet-industrie.

Ben Dronkers mag met recht een cannabispionier en visionair worden genoemd. In de jaren ’80 richtte hij de toonaangevende zadenbank Sensi Seeds op. En in de jaren ’90 startte hij HempFlax, waarmee Dronkers het kweken en industrieel toepassen van vezelhennep herintroduceerde. Het bedrijf bestaat dit jaar 25 jaar.

Wat Ben Dronkers zorgen baart is dat veel activisten en mensen die zich decennialang inzetten vóór legalisatie, worden genegeerd of zelfs uit de legale industrie worden geduwd. Grote bedrijven en farmaceuten eigenen zich veel te veel macht toe. “Ik geloof dat cannabis een medicijn is, het is een prachtige plant, het is voedsel, het zou in elke tuin moeten groeien. Je zou je eigen medicijn moeten kunnen kweken”, bepleit Dronkers. Een wens die haaks staat op de verdienmodellen van veel grote spelers in de markt.

Dronkers is mede-oprichter van de EIHA-conferentie en was zelf uiteraard ook aanwezig. In deze video deelt hij voor de camera van Cannabis News Network zijn mening over de wereldwijde ontwikkelingen in de legale wiet- en mediwiet-industrie.