(advertenties)
(advertentie)
Cannabisactivist Bart Hissink zit bovenop alle regionale initiatieven die met cannabis te maken hebben. Hij wacht nu echter niet tot gemeenten hém uitnodigen voor een gesprek, maar hij organiseert zelf een debat naar aanleiding van de aangenomen motie waarmee in Twente werd besloten mee te doen aan het gereguleerde wietteelt experiment.

Experiment legale wietteelt

‘Zoals u vast bekend, zijn gemeenten opgeroepen om zich aan te melden voor het experiment met gereguleerde cannabisteelt’, begint de uitnodiging van ex-televisiepresentator Bart Hissink, nu toegewijd cannabisactivist en initiatiefnemer van de Social Club Twente. Zelf is Hissink ook medicinaal cannabisgebruiker sinds hij door een rally-ongeluk hersenletsel opliep.

Eind oktober stemde de raad van zijn gemeente, Hof van Twente, unaniem voor een motie waarmee besloten werd aan dit experiment mee te doen. Aan de motie werd toegevoegd dat hierover op regionaal niveau (naar eigen zeggen ‘in Twents verband’) gesproken zou worden om een gezamenlijk en concreet plan van aanpak voor dit experiment te kunnen aanbieden.

Een gepassioneerde Bart Hissink wist met sterke argumenten de zaal bij een eerder cannabisdebat vaak te boeien.

Cannabisdebat

Bart wacht echter niet op initiatief vanuit de gemeenten en neemt liever het heft in eigen handen. Hij nodigt daarom alle burgemeesters uit de regio uit voor een debat met Rinus Beintema, voorzitter van Social Club Suver Nuver – een landelijk georiënteerde cannabis social club die onlangs haar negende locatie opende.

‘Beintema is met verschillende burgemeesters in gesprek over de productie en distributie van medicinale cannabisolie. Suver Nuver bestaat ruim twee jaar en heeft inmiddels meer dan 7000 leden, met vestigingen in heel Nederland. In Overijssel is Suver Nuver gevestigd in Zwolle en Almelo. Zie ook www.socialclub.frl‘, informeert Bart de burgemeesters over de ex-hardcore wietkweker en nu bekende cannabisactivist Rinus.

Rinus (links) boeide ook menigeen in debatten, zoals deze met de herontdekker van wietolie Rick Simpson (midden) en Wernard Bruining (rechts).

Praten mét cannabisconsumenten

In gesprek met Mediwietsite zegt Bart over zijn initiatief: ‘Ik verwacht een brug te leggen tussen lokale bestuurders en cannabisconsumenten. Wellicht kan Twente die input meenemen in een regionaal plan voor het experiment met gereguleerde wietteelt.’

Over de verwachte opkomst is de ex-televisiepresentator optimistisch: ‘We hopen op een grote opkomst van met name regionale bestuurders. Alle veertien Twentse burgemeesters zijn uitgenodigd, dus we houden rekening met ongeveer 40 belangstellenden; maar het kunnen er net zo goed 140 zijn.’

Volgens Bart is dit bij uitstek de gelegenheid waarop lokale politici zich kunnen laten informeren ‘door Tukkers met praktische kennis van cannabis en ervaring met medicinaal gebruik van deze plant. Deze avond kunt u mét ons praten in plaats van over ons’, sluit hij zijn uitnodiging scherpzinnig af.

Wat: ‘Patiënten praten over de medicinale werking van cannabis en leren van ervaren kwekers’

Wanneer: Woensdag 13 december 2017 vanaf 19.30

Waar: Theater De Reggehof in Goor

Geen registratie nodig en deelname is gratis. Bezoek voor meer informatie de Facebookpagina van SC Twente.

[Openingsfoto: Twitter.com/Sven_Jach]