(advertenties)
(advertentie)
Dankzij de legale status van cannabis in diverse staten van Amerika, kunnen initiatieven als Octavia Wellness ontstaan. Zij brengen nu een Cannabis Starter Kit op de markt in Californië, speciaal ontworpen voor senioren die cannabis zouden willen proberen tegen pijn, slapeloosheid of angst – zónder dat ze bang te hoeven zijn voor de high.

Cannabis Starter Kit

Octavia Wellness – naar eigen zeggen de marktleider op het gebied van cannabis-oplossingen op maat –  introduceerde onlangs de Cannabis Starter Kit, speciaal ontwikkeld om te helpen bij slapeloosheid, chronische pijn, stemming en angst. De Kit is volgens Octavia Wellness ‘een systeem van oraal te gebruiken druppels en body topicals (crème, badzout, balsem) ontworpen om de essentiële therapeutische basis van cannabis te leveren, zonder een benevelend effect.’

De starterskit, die 149 dollar kost, bevat zes gebruiksvriendelijke, niet-psychoactieve micro-dosering formules met door het lab-geteste whole-plant (full spectrum, cannabinoïden én terpenen) cannabisextracten:

  • Daytime Orale Welzijnsdruppels – voor dagelijks gebruik om de lichaamseigen processen te balanceren en algehele welzijn te verbeteren.
  • Nighttime Orale Slaapdruppels – bevat cannabinol (CBN) om beter te slapen en valeriaan om te helpen tegen angst.
  • Soothe Body Mist  – verlicht pijn op moeilijk te bereiken plekken
  • Relieve Body Cream – verlicht last van spieren en pijn met een cannabisextract gemengd met arnica tegen de pijn en kurkuma tegen ontsteking.
  • Heal Body Balm – voor acute pijn, kneuzingen en brandwonden.
  • Soak Bath and Foot Salts – met cannabis-geïnfuseerde badzouten om te helpen bij pijn aan het lichaam, slapeloosheid en angst.

Educatie

De Starter Kit komt bovendien met een uitgebreide en makkelijk te begrijpen gebruikershandleiding, de 46-pagina’s tellende ‘Getting Started with Cannabis guide’. Hierin komen onderwerpen zoals de veiligheid van cannabis, giftigheid en potentiële interacties met andere medicijnen in voorbij; alsmede richtlijnen om bekend te raken met cannabis als medicijn. De gids bevat ook een cannabis-dagboek en effectiviteits-worksheet om het gebruik in bij te houden en zo de meest effectieve dosering te bepalen.

Uit overtuiging

Octavia Wellness ontstond als oplossing voor de behoefte naar veilige verlichting voor senioren. Carrie Tice, de CEO van Octavia, liet haar moeder kennis maken met cannabis-therapie na haar Alzheimer diagnose in 2014. Toen Carrie merkte dat cannabisproducten haar moeder hielpen slapen, minder pijn te ervaren en gelukkiger te zijn, begon ze dat nieuws te delen met vrienden en familie.

Zij zegt erover: ‘Ons doel was om het makkelijker te maken voor mensen om de voordelen van cannabis-therapie te ervaren zonder de psychoactieve effecten. Veel senioren zijn geïnteresseerd en zouden cannabis willen proberen, maar erover leren is ontmoedigend omdat de meeste artsen vaak geen antwoord hebben op de vragen waarmee patiënten zitten. Veel huisartsen zijn niet getraind om cannabis-gerelateerde gesprekken te voeren met hun patiënten. Octavia werkt eraan dit gat op te vullen.’

Octavia verkoopt de Starter Kit op hun website en in dispensaries in Californië. Het is wachten op een wetsverandering in Nederland om dit soort initiatieven, met op maat gemaakte producten en educatie erover, überhaupt hier op dergelijke schaal te kunnen introduceren.

[Beeld: Octavia Wellness]