(advertenties)
(advertentie)
Een cannabis-keten uit Oregon (VS) heeft wel een heel ludieke manier bedacht om de opiatencrisis te helpen bestrijden. Kaya Holdings hoopt namelijk door gratis wiet aan te bieden in ruil voor voorgeschreven opiaten, de sterfgevallen door deze schadelijke middelen te verminderen en te laten zien dat cannabis een veiliger alternatief hiervoor is.

Opiaten ruilen voor gratis wiet

Kaya Holdings – het overkoepelende orgaan achter Oregons cannabis-keten Kaya Shack – is voornemens een ruilprogramma te lanceren, waarbij opiaten kunnen worden ingeruild voor medicinale cannabis. Mits zij hiervoor een vergunning krijgen van de staat en locale wetshandhavers uiteraard.

Binnenkort krijgen patiënten hier gratis wiet in ruil voor hun opiaten.

The Kaya Cares (Kaya Zorgt) programma, hoe het initiatief toepasselijk wordt genoemd, is bedacht om mensen die geïnteresseerd zijn in medicinale wiet hun door de dokter voorgeschreven opiaten in te laten ruilen voor gratis mediwiet.

Opiatencrisis bevechten

De reden achter dit initiatief, zegt Kaya’s senior advisor David Jones, is dat er dagelijks 91 mensen in de VS sterven door opiaten. Dit is niet alleen verwoestend voor gezinnen en hele families die hun dierbaren moeten missen, maar ‘verstoort ook de economie door een verlaagde productiviteit en verhoogde zorgkosten’.

Cannabis blijkt uit onderzoek een veiliger alternatief voor opiaten (pijn-)medicatie.

‘Wij geloven dat programma’s als Kaya Cares en andere in de toekomst te lanceren projecten, mensen kunnen wegtrekken van gevaarlijke opioïden . Zo maken we de overheid z’n war on opioids iets succesvoller’, zegt Jones in een persbericht over het programma.

Onderdeel van de oplossing

Craig Frank, CEO van Kaya, zegt dat het bedrijf op het idee kwam nadat Donald Trump de war on opioids verklaarde. ‘Wij willen de mensen helpen in de gemeenschappen die we bedienen en laten zien dat cannabis-bedrijven onderdeel kunnen zijn van de President z’n oplossing voor de crisis’, zegt hij in een statement.

Craig Frank, CEO van Kaya.

De opiatencomissie die door Trump in het leven werd geroepen – met aan het hoofd anti-cannabisman gouverneur Chris Christie – lanceerde in maart een rapport over de opiatencrisis. Hierin werd cannabis echter niet vermeld als exit-drug, ondanks privaat en door de overheid gesteund onderzoek.

[Foto’s: Kaya Holdings]