(advertenties)
(advertentie)

Hidde Siers is een absolute all-rounder in de wereld van medicinale cananbis. Het ene moment vertelt hij over zijn belevingen in Canada, om vervolgens zijn kennis te delen over terpenen. Vandaag weer iets anders. Hidde organiseert een seminar over cannabis Nijmegen. Kom jij ook?

Iedereen is welkom

Op donderdag 4 april organiseren wij opnieuw een seminar in Stadsschouwburg De Vereeniging in Nijmegen. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd in samenwerking met studievereniging TOEP en opleiding Toegepaste Psychologie van de Hogeschool uit Nijmegen. Hoe deze lezing tot stand is gekomen zal ik in dit artikel verder toelichten.

Het feit dat deze avond georganiseerd wordt door de studievereniging TOEP betekent overigens niet dat het seminar enkel door studenten kan worden bezocht. Iedereen is welkom. Voor studenten en leden van studieverenigingen geldt een gereduceerd tarief voor entree.

Lezingen tour 2018

Begin 2018 startte ik met een reeks lezingen door heel Nederland. In een tijdsbestek van ongeveer vier maanden bezochten wij 10 van de 12 Nederlandse provincies met de lezing ‘Medicinale cannabis; van wetenschap naar de praktijk’.

Wij wilden met deze seminars enthousiastelingen, sceptici en mensen die ‘door de bomen het bos niet meer zien’ een beter inzicht te geven in de werking en het gebruik van medicinale cannabis.

De reacties naar aanleiding van deze tour waren voor ons op sommige momenten overweldigend. Zowel van patiënten, politici als artsen ontving het Informatiecentrum Medicinale Cannabis sinds deze tour vele positieve reacties en vragen. Het doel van deze eerste tour is wat ons betreft dus zeker behaald.

Hidde Siers tijdens zijn 2018 tour.

Studievereniging Toegepaste Psychologie

Naar aanleiding van onze tour in 2018 nam recent een studentenvereniging van de Hogeschool uit Nijmegen contact op omdat zij grote interesse hadden in het onderwerp medicinale cannabis. Zij stelden voor om een seminar te organiseren, vanuit hun studievereniging.

Wij zijn van mening dat er rondom het thema medicinale cannabis een grote inhaalslag moet worden gemaakt op het gebied van educatie. Op dit moment gaan te veel mensen slecht geïnformeerd aan de slag met medicinale cannabis. Hoewel cannabis in principe zeer veilig is, kan het ongeïnformeerd experimenteren met mediwiet toch voor situaties zorgen die hoogst onprettig zijn. Een samenwerking met een studievereniging leek ons daarom een logische keuze.

De studievereniging TOEP was vanaf het begin al enthousiast. Toen zij met andere studenten spraken over dit seminar bleek de interesse onder studenten ook groot te zijn. Vanuit opleidingen die niet onder hun studievereniging vallen, kwam ook al snel interesse om het seminar bij te wonen.

Het programma

Gezien de grote interesse voor het seminar hebben we besloten om het in te delen in twee onderdelen. Op die wijze kunnen studenten aansluiten bij het onderdeel van het seminar dat binnen hun, toekomstige, vakgebied valt. Het entreekaartje is bruikbaar voor beide delen van het seminar.

Op 4 april starten we om 19.00 uur met het onderdeel dat gaat over ziektebeelden die zich uitten in lichamelijke symptomen zoals bijvoorbeeld pijn, ontstekingsziekten en spasmen.

Het seminar zal voor een groot deel vraaggestuurd plaatsvinden. Er is dus alle ruimte om vragen die je rondom dit thema hebt, te stellen tijdens het seminar. Aan de hand van de beschikbare wetenschappelijke onderbouwing zal ik deze vragen zo goed mogelijk proberen te beantwoorden.

Rond 20.15 uur beëindigen we dit onderdeel van het seminar en zal er een korte pauze zijn. Na de pauze gaan we dieper in op ziektebeelden die te maken hebben met de psyche van de mens. Je kan hierbij denken aan angststoornissen, PTSS en depressies.

Plantarium en Cannawijzer

Op 4 april verzamelen geïnteresseerden in mediwiet zich hier, in schouwburg De Vereeniging (Shutterstock/Mike Wiering]

Naast mensen van het Informatiecentrum Medicinale Cannabis zullen ook specialisten van growshop Plantarium en de Stichting Cannawijzer aanwezig zijn. Zij zullen zowel voor als na het seminar aanwezig zijn om bezoekers te informeren over het verantwoord en veilig kweken en gebruiken van je eigen (medicinale) cannabis.

Mocht je naar aanleiding van dit artikel ook enthousiast zijn om samen met ons een seminar op te zetten, dan kun je dit via het contactformulier aan ons laten weten. We kunnen dan samen kijken naar de mogelijkheid om ook bij jou in de buurt kennis te delen met geïnteresseerden.