(advertenties)
Lees ook
(advertentie)
Sinds de opening in 1993 richt growshop Plantarium zich op de kleinschalige cannabiskweker, waarvan de laatste jaren steeds meer medicinaal georiënteerd. Mediwiet-expert van de zaak, Hidde, neemt ons vanaf heden mee in het dagelijks reilen en zeilen van deze innovatieve (medicinale) wiet kweekwinkel in Nijmegen.

Plantarium – cannabis growshop

In 1993 opende growshop Plantarium haar deuren en sindsdien richten wij ons op de kleinschalige, hobbymatige en medicinale cannabis kweker en -consument. Wij vinden het belangrijk dat iedereen op een verantwoorde en veilige manier z’n eigen medicinale cannabis kan groeien en gebruiken. Daarom voorzien wij onze klanten graag van uitgebreid advies; zowel in de winkel als via de mail en via andere digitale kanalen, zoals Facebook-messenger.

Het runnen van een idealistische winkel is niet altijd makkelijk geweest. In 2015, toen de growshopwet werd ingevoerd, is ook Plantarium binnengevallen door de politie. We dienden voor de rechter te verschijnen. Wat volgde is een vrijspraak, door zowel de meervoudige kamer als het gerechtshof in Arnhem. Zij bepaalden dat de handelswijze van Plantarium volledig legaal is binnen de Nederlandse wet. Zie het artikel over deze vrijspraak hier.

Plantarium komt er openlijk voor uit producten voor de kweek van cannabis te verkopen.

Na deze strijd is Plantarium de enige growshop in Nederland die openlijk advies geeft over cannabis. Van het inrichten van een kweektent tot specifieke wietsoorten voor verschillende ziektebeelden en van (biologische) voeding tot het oogsten en curen van wiet. Eigenlijk alles wat met het buiten en binnen kweken van cannabis te maken heeft.

Gepersonaliseerd advies

Zeker als je nieuw bent in de wereld van de medicinale cannabis kan de enorme hoeveelheid informatie nogal overweldigend zijn. Door het gebruik van (foutief) vakjargon zien mensen al snel door de bomen het bos niet meer. Onze expert medicinale cannabis, Hidde, helpt en begeleidt juist deze mensen tijdens hun eerste stappen in de wereld van medicinale cannabis.

Heb je bijvoorbeeld vragen over de wetenschappelijke onderbouwing van de werking medicinale cannabis of wil je weten met welke cannabissoort Plantarium-klanten goede ervaringen hebben bij een bepaald ziektebeeld? Dan kun je hem daar altijd voor benaderen in de winkel, via de Plantarium Facebook-pagina of zijn persoonlijke twitteraccount.

Wij vinden het belangrijk dat de kennis die wij delen over cannabis onderbouwd is met wetenschappelijke onderzoeken. Hebben wij in onze database (nog) geen onderzoeken over een specifieke kwaal of ziekte, dan zullen we dit eerlijk aangeven. Daarnaast zullen we ons uiterste best doen om toch gedegen informatie te vinden om elke klant verder te kunnen helpen.

Medicinaal cannabis-expert Hidde staat zowel online als in de winkel klaar om gepersonaliseerd advies te geven.

Wil je zeker weten dat Hidde uitgebreid de tijd voor je heeft? Dan kun je het best even een afspraak maken via het contactformulier op onze website.

Zelf mediwiet kweken

Uiteindelijk streven we naar normalisering en legalisering. Iedere inwoner van Nederland dient namelijk zelf te kunnen – en mogen – voorzien in de eigen cannabisconsumptie. Op een veilige, kleinschalige en schone wijze; zonder chemische bestrijding, verzwaringsmiddelen en al dat soort vervuilende onzin.

Om dat te bereiken is goede, onderbouwde informatie en voorlichting nodig. Daar hechten we dan ook veel waarde aan. Wij begeleiden onze klanten om kwalitatief te kweken op een manier die bij het individu past. Zowel voor beginners als voor gevorderden. Sommige komen dagelijks langs met foto’s en vragen, anderen voorzien we van een upgrade of een nieuwe kweekset. Dat is bij ons allemaal mogelijk. Transparantie en idealisme, boven het commerciële belang!

Vooruitstrevende visie

We laten ons graag inspireren door landen die op het gebied van cannabis Nederland al ver voorbij zijn en waar men op een innovatieve manier cannabis kweekt. Hierdoor vind je in ons assortiment niet alleen de standaard producten, maar ook veel recentere uitvindingen. Zoals bijvoorbeeld hoogwaardige LED-armaturen, gecertificeerde organische voedingslijnen, cure-patches (ontvochtigers), rosin-persen, Autopots, BioTabs, de nieuwste Californische cannabiszaden en ga zo maar door.

Naast advies over de plant en de kweek vervullen we een grote rol in het begeleiden van klanten die cannabis medicinaal gebruiken. Bijvoorbeeld patiënten die wietolie druppelen, cannabis verdampen of eten. Hiervoor gebruiken wij een schat aan wetenschappelijke publicaties die we uitpluizen en meenemen in het advies.

Wij willen onze kennis en ervaring niet alleen in onze winkel delen, maar doen dat tegenwoordig ook online via Mediwietsite. Vanaf heden nemen wij jullie regelmatig mee in de dagelijkse praktijk van de enige in openheid opererende (medicinale) cannabis growshop in Nederland.