(advertenties)
(advertentie)
De rust is eindelijk teruggekeerd bij onze Pendergast in het kweekhok, en dat werd hem ook gegund. Z’n Michka-planten staan er ondanks een EC-probleempje gezond bij en stevenen af op een succesvolle bloeiperiode. Maar eerst worden ze nog eens getopt, voor een betere oogst en lager, maar breder groeiende wietplanten.

Sorry, not sorry

Sorry beste lezers, het spijt me! Nu er minder fout gaat zullen de verslagen minder leuk zijn om te lezen. Toch moet ik eerlijk bekennen, ik vind het helemáál niet erg. Inmiddels is dit het tweede échte Michka verslag. De dames staan nu twee weken in het kweekhok en zoals de titel en inleiding al doen vermoeden gaat er weinig mis.

De planten staan er happy bij, zo te zien aan de omhoog gerichte bladeren.

De dames staan er prima bij. Fluweelzachte plantjes die even moesten wennen aan de hoeveelheid voeding, maar nu zachtjes dansen met behulp van de ventilatoren; en ijverig groeien. Trouwens, dat ze even moesten wennen aan de voeding komt weer eens door mijn eigen toedoen.

Foutje

Bij het overpotten is mij altijd geleerd niet de EC te verhogen. De planten zijn immers nog hetzelfde en zullen na het overpotten niet direct veranderen, dus is hun voedingsbehoefte ook niet anders. Ik heb dus braaf en moedwillig niet de EC waarde verhoogt. EC staat overigens voor Electrical Conductivity. Een EC-meter meet in feite niet de hoeveelheid voeding, maar de elektrische geleidbaarheid van het water. Hoe beter het water geleid, hoe meer mineralen er in het water zitten. Meer daarover lees je hier.

Waar ik echter geen rekening mee hield, is dat ik natuurlijk van voeding ben overgestapt. Ik ben van Mills naar Plagron gegaan. En hoewel verschillende merken plantenvoeding over het algemeen dezelfde stoffen bevatten, kan de concentratie wel anders zijn.

Het is dus raadzaam om rustig aan te doen met voeding als je verschillende voedingslijnen door elkaar heen gebruikt. Dit heb ik helaas niet gedaan. Wat ertoe heeft geleid dat mijn planten enkele verbrande puntjes kregen en enkele bladeren er nu minder mooi uitzien.

Komt goed

Niks heftigs hoor, want je spoelt de hoeveelheid voeding makkelijk uit een substraat als kokos. Ik heb nadat ik het heb opgemerkt gelijk wat water gegeven zonder voeding en ben van plan dit nog enkele dagen te doen tot ze wat bijtrekken. Hierna zullen ze weer gevoed worden met een verlaagde EC van 1.2. Tot nu toe bestaat de voeding enkel uit COCO A en COCO B van Plagron.

Momenteel krijgen de Michka-meiden enkel A en B van Plagron toegediend.

Overigens moet ik zeggen dat de meeste bladeren er prima uitzien, een gezonde groene kleur bevatten en merendeel van de dag naar de lichten toe gericht staan (foto van blad in hand?). Ook groeien ze goed door. De Micka’s zijn wel drie keer zo groot geworden vanaf dat ik ze net had overgepot. Afgezien van mijn eigen kleine foutje, gaat er dus weinig mis!

De Micha-meiden staan er tevreden bij, aldus Pendergast.

Wietplanten toppen

Door de hoofdtop uit de groeiende plant te knippen, komen er twee nieuwe toppen voor in de plaats; en blijft de plant kort maar breder groeien.

Kijkende naar de groei van de planten – in zowel de lengte als de breedte – heb ik besloten de dames nog eens te toppen. Een kweektechniek waarbij je de ontwikkelende hoofdtop wegknipt, waardoor er twee nieuwe toppen voor in de plaats komen.

Gezien het sativa-dominante wietplanten zijn – wat wil zeggen dat ze langer doorgroeien in de bloeifase dan indica-planten en ook hoger worden – en ik niet alle ruimte in m’n hok heb, wil ik ze stimuleren meer de breedte in te groeien.

Michka’s groeien volgens de makers van SensiSeeds uit tot lange planten met één dominante top. Door de plant te toppen kan het dus best zo zijn dat je de opbrengst weet te verhogen. Omdat je zo meer ‘dominante’ toppen creëert.

Verder heb ik jullie dit keer weinig te vertellen, de kweek gaat voor zo ver z’n gangetje. Er gaat niet zo veel fout en de planten zien er gezond uit.

Omdat we weer met een goede ronde begonnen zijn in het kweekhok heb ik wederom de tabellen opgemaakt. Hieruit wordt in een oogwenk de progressie van de planten zichtbaar, wat me een mooie afsluiting van het verslag lijkt!

Hopelijk tot in het volgende verslag, waar naar alle waarschijnlijkheid wat bloeiharen te zien zullen zijn.