(advertenties)
(advertentie)
Al in zijn vorige verslag werd duidelijk dat Mr. Kush met bladproblemen worstelt, mogelijk door uit onder- of overbemesting. Om erger te voorkomen schakelt de hobbykweker van medicinale wiet professionele hulp in, en houdt hij de planten scherp in de gaten.

Groen en geel

Wietplanten zijn over het algemeen groen; en dan heb ik het vooral over de bladeren natuurlijk. Op uitzonderingen na – met roze, paarse of bruinen tinten dankzij bepaalde genen of omgevingsfactoren – verwacht ik dus ook een groen veld aan te treffen in m’n Mediwietsite kweekkast.

Ik erger me dus ook – toepasselijk genoeg – groen en geel aan het feit dat een aantal van mijn planten worstelen met een bladproblemen. Want waar vorige week nog maar één van de vier cannabisplanten dergelijke ‘symptomen vertoonde’, begint nu ook een andere de voortekenen van ditzelfde probleem te laten zien. De bladeren beginnen aan de punten te vergelen of worden bruin en worden over het algemeen wat geler.

De dame links voorin de kweekkast begint nu ook te verkleuren

Het geven van voeding mocht deze week niet baten, dus is het de hoogste tijd professionele hulp in te roepen. Volgens hen kan ik nu het beste even de voedingswaarde in de grond meten met een pH en EC-meter. Dat ga ik van de week doen op dezelfde manier (met gedestilleerd water) als Pendergast onlangs heeft gedaan.

Goede kweekcyclus

Het is echter niet alleen maar kommer en kwel in huize Kush. Sterker nog, ondanks deze kleine drempels bewandelen we tot nu toe in deze cyclus een vrij recht pad. De kast staat mooi vol met glinsterende topjes die meer en meer hun geur beginnen vrij te geven. De moeilijkste fase van de kweek komt er voor mij aan: het weerstaan van de aantrekkelijke geur van die prachtig ontwikkelende toppen.

Ondanks een aantal obstakels, blijft dit een veelbelovende kweekronde.

Hier en daar haal ik wat grote bladeren weg die hun werk gedaan hebben en nu meer energie vreten dan afgeven. Ook verwijder ik een aantal kleine topjes die in de onderste (en reeds gediefte) 25 procent van de plant groeien. Hiermee vergroot ik de kans op mooi solide wiettoppen die hoger in de plant groeien. En dat zijn er nogal wat in deze ronde.

Toppenzee

Het behandelen van Amsterdam Genetic’s Green Magic-wietplanten met BioApex is een goede beslissing geweest. De onderste takken van de planten zijn flink doorgegroeid en ontwikkelen nu prachtige wiettoppen die niet onderdoen voor toppen van hoger gelegen takken. Zo ontstaat er werkelijk een zee van ontwikkelende wiettoppen in m’n kweekkastje.

Vooruitblik

Hoe het voedingsprobleem getackeld gaat worden hoop ik jullie dus volgende week te kunnen vertellen. Gelukkig blijven de toppen aan deze ‘aangetaste’ planten voorlopig doorontwikkelen, al verwacht ik dat daar ook een grens aan zit. Er zal dus wel iets moeten veranderen als ik over een week of vier al deze toppen – volledig ontwikkeld – wil oogsten. Spannend!