(advertenties)
(advertentie)
Sinds vorige week kampt onze no-nonsense kweekverslaggever Mr. Kush ineens met een voedingstekort, bij slechts één van zijn vier planten. Nu is het de hoogste tijd hier een stokje voor te steken en de wietplanten weer van wat voeding te voorzien. Al tast het tekort de ontwikkeling van de inmiddels opzwellende wiettoppen niet aan, gelukkig.

Voedingstekort

Al in m’n vorige verslag hintte ik op een voedingstekort bij één van de vier Green Magic-wietplanten in de Mediwietsite kweekkast. Met nog zo’n vier tot vijf weken te gaan in de bloeifase is het nog veel te vroeg voor het hoofdblad om te vergelen en van de plant af te vallen.

Gek genoeg heeft maar één van de vier planten dit ‘probleem’

Wat we hierboven op de foto zien is dus geen natuurlijke vergeling zoals in de ‘herfst’ verwacht wordt, maar een daadwerkelijk voedingsprobleem. Dat wordt ook duidelijk door het feit dat de bladpuntjes van de aangetaste plant omhoog wijzen en niet samen met het gehele blad omlaag hangen.

Vorige week begon ik al met het geven van Plagrons Green Sensation, een booster om de meiden een extra bouwsteentje te geven, en dat werpt nu al z’n vruchten af. Maar het is niet wat deze plant nodig heeft, blijkt nu, want het tekort is iets gevorderd. De hoogste tijd dus weer voor een flinke slok OH-Final mét Green Sensation, die zit er nu namelijk sowieso elke waterbeurt bij.

Mr. Kush geeft nu bij elke waterbeurt, dus ook met voeding, Green Sensation mee.

De hoop is dat het voedingstekort in de komende dagen wat oplost, anders ga ik toch echt aan de bel trekken bij vrienden die wat meer van kweken weten. De reden dat ik dat niet eerder gedaan heb, is dat ik graag no-nonsense kweek en met zo min mogelijk ingewikkelde metingen en technieken. Laten we hopen dat we dat kunnen blijven doen, en niet alles tot in de details moeten gaan bijhouden en meten. Gelukkig hebben de toppen van deze plant er nog geen last van, en zijn ze de dikste in de kast.

Dikke toppen

De bloei gaat dus onverminderd door; en als het op dit tempo blijft gaan kan ik straks absoluut niet klagen. De toppen worden nu steeds voller en de hoofdtakken zijn inmiddels één en al top geworden. Het aangezicht in mijn Mediwietsite kweekkastje is nooit beter geweest dan nu, puur genieten dit.

Dikker wordende wiettoppen (sommige een hele hoofdtak lang) vullen de Mediwietsite kast.

De bloeiharen blijven ijverig strekken en worden nu ook iets dikker. Een veelbelovende ronde dus, deze met de Green Magic van Amsterdam Genetics. Ik heb bovendien het idee dat de lamp, de Hans Panel-LED van 100 Watt, zeker aan dit goede resultaat bijdraagt. De lichtspreiding is ideaal en de planten hebben het enorm naar hun zin onder dit kunstzonnetje.

Geduld

En dat was het weer voor deze week. Zoals ik eerder al vermoedde en aangaf is dit niet de meest b(l)oeiende periode uit het leven van een wietplant. Er is weinig te doen behalve de boel in de gaten houden, water geven en geduld hebben.

Geduld is een plakkerige zaak

Met een beetje geluk hebben we dan over een week of twee/drie de laatste voedingsbeurt en spoelen we de planten daarna alleen nog maar met water. Tot die tijd zullen we de wiettoppen zien opzwellen en steeds meer trichomen zien aanmaken. Een bijzonder mooi proces, de ontwikkeling van een wiettop, waarover je hier alles leest. Het is immers niet alleen een mooi geurende en medicinaal waardevolle bloem, die wiettop, maar ook een zeer complex voortplantingsorgaan.