(advertenties)
(advertentie)
Montel Williams is acteur en voormalig TV-presentator. Hij is bekend van zijn eigen The Montel Williams Show en diverse films maar hij is ook MS-patiënt die de geneeskracht van medicinale wiet maar al te goed kent. Rond de eeuwwisseling werd de ziekte bij hem ontdekt en kreeg hij van zijn arts – die hem al min of meer had opgegeven – helaas geen cannabis voorgeschreven maar pijstillers en opiaten.
Anderhalf jaar aan de medicatie van de arts zorgde ervoor dat Montel als een zombie met suïcidale gedachten door het leven ging. Na een tweede zelfmoordpoging besloot de presentator dat er iets moest veranderen en begon een zoektocht die hem naar medicinale cannabis leidde. Vanaf dat moment, nu 17 jaar geleden, kreeg hij de grip op zijn leven weer terug; cannabis deed hem beseffen dat hij de opiaten en andere pillen niet langer hoefde te nemen.
Zonder de pillen en met behulp van medicinale wiet kon Williams weer functioneren, sporten en gewoon leven zonder pijn. Sindsdien is hij een voorvechter voor medicinale cannabis en zegt: ‘Cannabis is het beste wat me is overkomen.’ Montel heeft tegenwoordig zelf een medicinaal cannabisbedrijf en breekt ook een lans voor de verstrekking van medicinale wiet voor militaire veteranen die lijden aan PTSS.

Montel Williams: ‘Cannabis is het beste wat mij is overkomen’