(advertenties)
(advertentie)
Op zijn 51-ste werd bij Gert Bos endeldarmkanker geconstateerd die binnen een jaar uitgroeide tot uitgezaaide darmkanker. Wernard Bruining (St. Mediwiet) zocht hem op in Kenniscentrum Oncologie in Deventer om over zijn ervaring met wietolie in combinatie met de reguliere behandelingen te praten.
Gert onderging namelijk ook operaties, bestralingen en chemokuren maar wist zijn moraal hoog te houden met wietolie. Mede door de werking daarvan bleef hij goed eten en wist hij op gewicht te blijven. Door de wietolie voelde Gert zich ondanks de bijwerkingen van de chemo, goed en kon hij het gevecht met de ziekte aan. Hij is er zelfs van overtuigd dat de wietolie de werking van de chemo tegen de kanker versterkt heeft.
Het verhaal van Gert laat goed zien dat wietolie reguliere behandelingen absoluut niet in de weg staat. Door zelf zijn medicijn te maken werd hij een actieve patiënt die zijn lot in eigen handen nam. Dat wietolie illegaal is kan Gert niets schelen, het ‘illegale circuit’ is hem namelijk ‘ontzettend goed bevallen’.