(advertenties)
(advertentie)

Iedereen weet nu wel zo’n beetje dat cannabis in staat is om succesvol te vechten tegen kankercellen, maar nu is dat ook te zien op een videofragment. De stichting CureYourOwnCancer zette hem deze week online. Wat dit dus tot een machtig mooi filmpje maakt!

kankerCureYourOwnCancer schrijft bij deze unieke video dat al in 1974 voor het eerst werd aangetoond dat cannabis anti-tumor effecten heeft. De beroemde krant The Washington Post schreef op 18 augustus van dat jaar over dit onderzoek: “THC, een component van cannabis, vertraagt de groei van longkanker, borstkanker en door virussen veroorzaakte leukemie bij laboratoriummuizen en verlengt hun leven met soms wel 36 procent”.

Meerdere onderzoeken bewijzen de power van THC bij tumoren

Ook latere onderzoeken komen aan bod, zoals het Spaanse onderzoek uit 1998 van Dr. Manuel Guzman van de Complutense University in Madrid. Hij ontdekte dat THC in staat is om selectief de dood van geprogrammeerde kankercellen in hersentumoren te veroorzaken, zonder dat dit een negatieve impact heeft om de omliggende gezonde cellen. Hun bevindingen werden in maart 2002 gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Nature Medicine, waarbij het in dit geval ging om ratten waarbij een ongeneeslijke hersentumor was vernietigd door injecties met THC.