(advertenties)
(advertentie)

Vorige week ging in huize Groen al de eerste Candy Dawg Kush plant tegen de vlakte. En ook deze week worden de nodige Kush toppen uit de compacte kweekkast getoverd. Maar dat niet alleen, want hoe gek het ook klinkt; Dokter Groen oogstte deze week niet alleen wiet maar ook …bananen?!

Zoals jullie weten is de oogstbare periode van de Candy Dawg Kush planten in mijn kweekkast aangebroken. Ik oogstte vorige week al twee planten en ook deze week heb ik het een en ander geknipt en te drogen gehangen. En niet alleen wiet dus maar ook bananen, hoe gek het ook klinkt. En als je nu denkt ‘bananen, hoe dan?’ Maak je niet druk, ik ga het allemaal uitleggen.

Eerst nog even een kijkje in de kast.

Bananen in de kast

Ik heb er nog niet eerder over geschreven maar ik had de banaantjes al wel opgemerkt. De oplettende lezer had ze ook al kunnen zien trouwens want ze zijn al op de spreekwoordelijke gevoelige plaat vastgelegd. Met banaantjes bedoel ik kleine banaanvormige mannelijke stampers die uit een van mijn toppen groeien, ik heb ze van dichtbij voor je gefotografeerd, dit is een van de toppen die ik deze week heb geoogst.

Zulke banaantjes zijn dus mannelijke stampers die ook stuifmeel bevatten en daarmee andere vrouwelijke toppen kunnen bevruchten. Het is een vorm van hermafrodie bij wietplanten maar toch kun je niet zeggen dat het hier om een echte hermafrodiete wietplant gaat. De plant is gewoon vrouwelijk maar produceert enkele mannelijke stampers omdat ze na negen weken bloeien nog altijd niet bevrucht is, en zich toch op een of andere manier wil voortplanten. De stampers zijn haar laatste redmiddel en laatste kans om zich voort te planten.

De top die je hierboven ziet is een van de zijtakken van de grootste Candy Dawg Kush planten in de kast. Ik heb deze top geoogst maar de rest van de plant laten staan. De kans is dan ook groot dat de andere takken van de plant binnenkort hun eigen banaantjes produceren.

Lekkage

Vorige week heb ik zogezegd ook al geoogst. Ik vertelde toen dat ik de Blumat druppelaars simpelweg helemaal dicht heb gedraaid en op een van de andere potten heb gelegd. Dit had ik beter niet kunnen doen want zodra de Blumat sensors droog komen te liggen gaan ze hoe dan ook water druppelen. Het maakt daarbij niet uit of je de druppelaar helemaal dichtdraait.

De nieuwe kweekkast kan beter tegen water.

Ik heb nu dus een knoop in de slangetjes gelegd maar helaas kwam ik er pas na drie dagen achter dat de ongebruikte Blumat druppelaars de lekkage hadden veroorzaakt. De planten hebben er gelukkig niet zoveel last van gehad aangezien die op een verhoging staan, maar de kast heeft misschien wel wat schade opgelopen. Jammer genoeg heb ik nog de oude versie van de Mediwiet kweekkast met gelamineerde MDF platen, en niet de nieuwe versie met watervaste kunststof platen. Die kunnen namelijk gewoon kletsnat worden zonder dat ze beschadigen.

3 planten geoogst

Drie van de vier Candy Dawg Kush planten zijn inmiddels om. Ik heb er deze week namelijk nog meer geoogst. Deze plant stond achterin de kast en was er ook aan toe. Ze had geen banaantjes maar wel een hele dikke plakkerige laag trichomen. En daarmee is alleen nog de grootste Candy Dawg Kush plant over, ook al mist ze nu dus een zijtak.

Dinamed CBD

Op één Candy Dawg Kush na, staan er dus alleen nog Dinamed CBD planten in de kast. Vijf stuks om precies te zijn. De Dinamed CBD is dan ook duidelijk meer sativa dominant dan de Candy Dawg Kush. Hoewel ook van deze soort beginnen de eerste planten er oogstrijp uit te zien. Het zou zomaar kunnen dat ik daar volgende week ook een van oogst. Omdat de planten al weken alleen water krijgen en hun biologische voeding volledig uit de aarde halen hoef ik me niet druk te maken over het spoelen.

Tot volgende week.