(advertenties)
(advertentie)

Wietplanten uit zaad zijn allemaal een beetje verschillend. Soms zitten er zelfs ronduit afwijkende types tussen. Onze groene kweekdokter kan erover meepraten en doet dat maar wát graag in zijn wekelijkse kweekverslag. 

Bijna had ik gisteren een van de Candy Dawg Kush planten geoogst. De plant die in het midden recht onder de Hans Panel led kweeklamp staat, heeft geen witte bloeiharen meer en wordt steeds geler. Tekenen die aangeven dat een wietplant nagenoeg rijp is om geoogst te worden. En aangezien de plant ook nog eens recht onder de lamp staat dacht ik dat ze daardoor als eerste klaar was. Op de foto hieronder zie je goed dat de plant in het midden van de kast, een stuk lichter van kleur is dan de rest.

Verstopt

Bij nadere inspectie bleek echter dat de Blumat druppelaar verstopt was en de plant ik weet niet hoelang al – wie zal het zeggen? – geen water heeft gehad. Balen natuurlijk maar ik heb de plant daarom toch maar laten staan. Even aan het slangetje zuigen was voldoende om de verstopping te verhelpen. Ik hoop dat de plant het nog een tijdje volhoudt nu ze weer wat te drinken heeft maar helemaal zeker ben ik daar niet van.

Gelukkig heeft de plant al een paar mooie toppen dus mocht ze blijven vergelen, is er geen man overboord. Haar buurmeisje, één van de Dinamed CBD planten is nu erg lekker aan het opzwellen en heeft nog genoeg witte bloeiharen. Zij mag daarom de plaats in het midden overnemen, zodat ze nog een tijdje van wat extra licht kan profiteren. Hieronder zie je haar nog op haar oude stekkie in de Mediwietsite kweekkast.

Lastpak met foxtails

Achterin mijn kweekkast staat de grootste van alle wietplanten, een Candy Dawg Kush. Twee van haar toppen steken trots boven het bladerdek uit. Het was haar hoogte, waardoor ik de led kweeklamp zo hoog mogelijk moest ophangen en alle andere planten op een verhoging staan. Je zou haar wat dat betreft een lastpak kunnen noemen maar dan wel een met twee prachtige grote toppen. Aan de bovenkant blijven nieuwe witte bloeiharen groeien en ze maakt dikke foxtails aan. Ik ben blij met deze lastpak!

Sativa dominant type

En dan staat er vooraan in de kast nog een afwijkend Dinamed CBD fenotype dat ik graag even laat zien. Anders dan de andere vier Dinamed CBD planten in de kast, heeft zij grote maar luchtige toppen en bijna nog geen enkele ingedroogde bloeihaar. Deze plant heeft duidelijk veel meer sativa invloed dan de rest. Ik verwacht dat de bloeifase van deze plant langer in beslag gaat nemen. Hopelijk vullen de toppen straks mooi op en worden ze ook nog een stuk harder.

En daarmee maak ik een einde aan deze update, zoals jullie van me gewend zijn geef ik geen voeding maar halen de planten alles uit hun aarde. Het is een mengsel van compost en potgrond dat ik voor de tweede keer gebruik nu. Kun je nagaan hoeveel voeding er in compost zit? Hoewel de planten niets tekort komen zal ik volgende keer wel nieuwe aarde gebruiken. Ik ben zeer benieuwd hoe de wortels erbij staan na twee kweekrondes in dezelfde pot met aarde maar dat zullen we pas na de oogst zien. Volgende week wellicht dus een update met één plant minder.

Tot dan, zelfde tijd, zelfde site.