(advertenties)
(advertentie)

Dokter Groens wietplanten komen uit zaad en zijn genetisch gezien dus zussen van elkaar. Net als menselijke zussen verschillen ze onderling en gaan ze nooit 100% gelijk op. Eén van de gezusters Candy Dawg Kush was dan ook klaar voor de oogst, terwijl de rest nog een paar weken van het binnenzonnetje geniet.

Dag des oordeels

Jawel mensen, er is een tijd van zaaien en een tijd van oogsten en voor één van mijn Candy Dawg Kush planten was de dag des oordeels aangebroken. En hoe luidt mijn oordeel? Ik kan alleen maar positief zijn; de plant in kwestie heeft vier mooie lange toppen die van boven tot onder bedekt zijn met een vette plakkerige laag trichomen. Het zegt wel wat als je vingers na het plukken van de schutbladeren alleen, al dusdanig aan elkaar plakken dat je niet eens meer een vuurtje uit een aansteker kunt toveren.

Een lekkere plakkerige plant dus zoals je ziet. Ik heb deze dame als eerste geoogst omdat ze in tegenstelling tot de rest van de planten geen witte bloeiharen meer had. Ook haar bladeren waren al behoorlijk vergeeld. En aangezien de planten al weken alleen maar water krijgen en bovendien alleen organische voeding hebben gedronken, hoefde ik ook niets meer te spoelen.

Kapot gewaaid

De kop boven dit artikel klopt eerlijk gezegd niet helemaal, want ik heb niet één maar twee planten geoogst. De tweede was echter zo miezerig en klein dat ik daar liever zo weinig mogelijk over vertel. Nou ja vooruit dan, ook mislukkingen zijn de moeite van het vermelden waard. De plant in kwestie heeft helemaal achterin de hoek van de kast gestaan, tegen de ventilator aan. Daar is ze kapot gewaaid omdat ik de ventilator niet met de planten mee omhoog heb geplaatst. Ik kon er niet goed bij en heb de schade niet opgemerkt omdat de planten vastzaten aan het Blumat druppelsysteem.

Nou ja vooruit dan, ook mislukkingen zijn de moeite van het vermelden waard

Begrijp me niet verkeerd, ik ben zeer enthousiast over het Blumat bewateringssysteem. De planten krijgen precies genoeg water en zelf hoef je alleen het reservoir gevuld te houden. Alleen zijn wietplanten wat lastig uit de kast te nemen waardoor je niet overal goed meer bij kunt.

De volgende ronde zal ik daarom op voorhand op drie verschillende hoogtes bevestigingspunten in mijn kweekkast maken voor de ventilator. Ook zal ik bij het plaatsen van de Blumat sensors wat meer rekening houden met het feit dat de planten af en toe uit de kast gehaald moeten worden. Zo, genoeg excuses – hier is het zielige resultaat van het leven van een wietplant in teveel wind.

De plek pal naast de ventilator heeft deze wietplant geen goed gedaan.

De rest van de planten, nog zeven stuks, heb ik wat beter verdeeld over de beste plekken onder de Hans Panel ledlamp. Zij mogen nog een tijdje doorbloeien. Vooral de vijf Dinamed CBD planten zitten nog vol met witte bloeiharen en hebben nog wel even te gaan. De Blumat sensoren die nu niet meer gebruikt worden heb ik simpelweg dichtgedraaid, zo makkelijk is dat.

Tot volgende week! Wellicht oogst ik dan nog wel een Candy Dawg Kush, er zijn er nog twee over. Met een beetje geluk heb ik dan ook vast wat van die vette Candy Dawg plant geproefd.