(advertenties)
(advertentie)

Pendergast heeft zijn Michka-kweek afgerond. Er is geoogst en getest en nu staat de kast leeg. Een lege kast is natuurlijk niet leuk en je hebt er bovendien niks aan. Als kweker in hart en nieren is hij een tijdje geleden dus al stiekem begonnen aan de voorbereidingen voor een nieuwe mediwietkweek. Pendergast, kom er maar in!

Zoals sommige van de vaste lezers al weten begin ik deze ronde met de eb en vloed-tafel. Dit zal de grootste verandering zijn. Meer hierover leer ik jullie in het volgende verslag. Wel is het systeem al klaar om ingezet te worden. Alles doet het. Ik moet enkel nog wat meer aquariumslang halen voor de zuurstofstenen en dan is het hok schoon en klaar voor gebruik.

Het hok is weer schoon en klaar voor een nieuwe ronde.

Het reservoir voor mijn eb-en-vloedsysteem.

Dit zijn mijn nieuwe plannen

Nu is het natuurlijk de vraag waar ik de kast mee ga vullen. Een tijdje terug heb ik een White Widow ronde gedraaid, waar ik wel foto’s van heb maar geen verslagen.

Toen ik met Bassie Basic – een kweker die verslagen maakt voor CNNBS.nl – praatte over mijn plannen met de kast, of eigenlijk een gebrek aan plannen, vertelde hij mij over Error-SeedsMet de White Widow nog in mijn achterhoofd kwamen we de Black Widow tegen. Een soort afkomstig van White Widow die in het buitenland erg bekend is, maar in Nederland iets minder.

Omdat de White Widow van SensiSeeds eigenlijk wel enorm goed beviel, was ik nieuwsgierig naar wat Black Widow zou doen. Zodoende heb ik besloten om te gaan voor deze soort, zodat ik die ook kan vergelijken met de White Widow

Zoals ik al zei heb ik nog zat foto’s van de White Widow; ik zal dus elke keer als ik een Black Widow update doe ook de vergelijking maken met White Widow.

Een hele goede vergelijking zal het niet worden, want we werken niet met stekken en het zijn 2 verschillende rondes dus er zijn wel wat variabelen. Maar een algemeen beeld over de strains moeten we wel kunnen vormen.

De genetica

Niet alleen de namen lijken op elkaar, ook de genetica lijkt op elkaar. White Widow is een kruising tussen een Braziliaanse Sativa en een Indica uit India. De Black Widow is op haar beurt weer een kruising tussen de White Widow en een Misty plant.

White Widow van Sensi Seeds.

Beide soorten zouden snel moeten groeien, veel moeten opbrengen en een THC-percentage hebben van rond de 20%.

Omdat beide planten rond de 65% Indica zijn en beide ook ongeveer dezelfde genen hebben, verwacht ik dat ze een wat zwaardere ‘stone’ als effect geven. Iets wat de soort prima geschikt maakt voor pijnstillende doeleinden. Van de White Widow kan ik dit beamen, de Black Widow moet zichzelf echter nog bewijzen.

Ook zouden alle twee de weduwes aardig makkelijk op te kweken zijn, niet al te gevoelig zijn voor stress en flink wat voeding lusten. Iets wat niet gek is voor Indica’s.

Beide soorten hebben een bloeitijd van 50 tot 65 dagen, wat een stuk korter is dan de Michka, en daar ben ik ook wel aan toe.

Black Widow ontkiemen

Enthousiast wachtte ik tot mijn zaden binnenkwamen en ben ik gaan ontkiemen toen het hok schoon was. Alle zaden zijn uitgekomen binnen 24 uur; een goed begin dus!

Nu staan de Black Widows een kleine tijd onder de tl-lampen, rustig voor te groeien. Net als de vorige ronde staan de dames in Plagron Coco en zullen ze ook Plagron voeding krijgen. Welke voeding dat precies is en waarom, lezen jullie in een toekomstig verslag. Dit heeft namelijk wel wat uitleg nodig.

Tot nu toe doen de jonge zaailingen het goed, en groeien ze wat meer de hoogte in dan de White Widows, zo lijkt wel.

Van alle dames doet één het iets minder. Aangezien we met zaden werken, is dit niet zo gek. Er zit er altijd wel eentje tussen die wat minder hard wil werken. Niks mis mee, ieder op z’n eigen tempo dus we laten haar er lekker tussen staan. Alle andere planten doen het keurig en krijgen regelmatig wat Plagron voeding, op een EC van 1.3-1.4 nu.

De White Widows heb ik toen ter tijd voorgegroeid onder dezelfde lampen met dezelfde voeding, en toen stonden ze er na ongeveer dezelfde tijd als volgt bij:


Let wel op, deze White Widow had een ‘knoopje’. Ze staat dus wat dichter bij de grond. Tot zo ver kunnen we concluderen dat de Black Widow’s wat sneller willen groeien, maar of dat aanhoudt gaan we in de volgende verslagen zien.

Ik hoop dat jullie even enthousiast zijn als ik voor deze ronde, en het weer met plezier gaan volgen. Tot over twee weken.