(advertenties)
(advertentie)
Ongesteld zijn is beslist geen pretje, we liegen dan ook niet als we zeggen dat de meeste vrouwen deze maandelijkse periode graag zouden overslaan. Helaas is er maar weinig opgewassen tegen de ongemakken. Cannabis kan echter wel verlichting bieden; vijf goede redenen om het eens te proberen coming up.

Niet iedere vrouw heeft er evenveel last van, maar we kunnen gerust stellen dat de meeste dames hun rode dagen liever kwijt zouden zijn als het even zou kunnen. De ongemakken beginnen vaak al voor de bloedingen met een sacherijnig humeur en een neerslachtig gevoel. Onderzoek heeft zelfs uitgewezen dat zelfmoord en suïcidale gevoelens onder vrouwen vaker voorkomen in de dagen die aan de menstruatie vooraf gaan. De menstruatie zelf is ook niet echt iets om jaloers op te zijn want het gaat vaak gepaard met krampen die behoorlijk pijnlijk kunnen zijn, nog afgezien van de praktische ongemakken van de bloedingen zelf. Cannabis kan dan verlichting bieden.

1. Cannabis verlicht menstruatiekramp

Veel van de medicinale eigenschappen van cannabis zijn door het gebrek aan onderzoek nog niet wetenschappelijk bewezen, maar dat het een geweldige pijnbestrijder is, daarover is iedereen het inmiddels wel eens. Menstruatiekramp kan als sneeuw voor de zon verdwijnen na het roken van een beetje wiet. Je hoeft zelfs niet te roken als je dat niet gewend bent want een verdamper werkt even goed. Edibles oftewel eten waarin cannabis verwerkt is zijn ook prima. Combineer wiet eventueel met dat andere middel dat je waarschijnlijk al tijdens je menstruatie op het nachtkastje hebt liggen en maak wat wietchocola. Wist je dat koningin Victoria van Engeland ook cannabis gebruikte tijdens haar menstruatie? Het werd haar voorgeschreven door haar huisarts.

Wiet verlicht pijnlijke menstruatiekramp. Foto: BlueSkyImage, Shutterstock.com

Wiet verlicht pijnlijke menstruatiekramp. Foto: BlueSkyImage, Shutterstock.com

2. Cannabis helpt tegen de zenuwen

Een menstruatie geeft ook klachten op het mentale vlak. Veel vrouwen zitten niet lekker in hun vel en hebben last van onzekere gevoelens in deze periode. Angst en geestelijk ongemak kan door cannabis sterk verminderd worden waardoor je gedachten weer wat relaxter worden. Vooral indica dominante wietsoorten en soorten met een aanzienlijke hoeveelheid CBD kunnen hiertegen goed helpen en maken het makkelijker om ook tijdens je menstruatie goed te blijven functioneren.

3. Cannabis geeft je een beter humeur

We kennen allemaal wel de grappen die gemaakt worden over het humeur van ongestelde vrouwen. Voor de dames zelf is het echter helemaal niet grappig om zo’n zwarte wolk boven het hoofd te hebben hangen. Een beetje wiet maakt je weer wat lichtzinniger en beurt je op wanneer je als een moppersmurf door het leven gaat. Het rotgevoel dat met de menstruatie gepaard gaat wordt veroorzaakt door een toename van progesteron en een afname van oestrogeen in het lichaam. Wiet helpt om de progesteron productie tegen te gaan en brengt de balans tussen de hormonen terug.

Je zit een stuk lekkerder in je vel wanneer je wiet rookt of verdampt. Foto: KIRAYONAK YULIYA, Shutterstock.com

Je zit een stuk lekkerder in je vel wanneer je wiet rookt of verdampt. Foto: KIRAYONAK YULIYA, Shutterstock.com

 

4. Cannabis kan mogelijk de duur van de menstruatie verkorten

Hoe eerder je van je menstruatie af bent hoe beter toch? Nou, cannabis zou daar weleens bij kunnen helpen. Klinkt het te goed om waar te zijn? Het was de uitkomst van een studie uit 1986, maar er zou meer onderzoek naar gedaan moeten worden. In de praktijk merken veel blowende vrouwen overigens op dat hun menstruatie korter duurt en minder heftig is. Ook wordt overigens vaak gemeld dat ze een paar dagen over tijd zijn.

5. Cannabis houdt je gewicht op peil

Misschien komt het door de neerslachtige gevoelens, maar doorgaans wordt er flink gesnackt en gesnoept tijdens de ongesteldheid. Ondanks dat cannabis de naam heeft om voor vreetkicks te zorgen, kan het je helpen om je gewicht tijdens de menstruatie op peil te houden. Door wiet te gebruiken versnel je namelijk je metabolisme waardoor je lichaam meer calorieën verbrandt. Recentelijk is nog aangetoond dat cannabisgebruikers om deze reden over het algemeen een gezonder lichaamsgewicht hebben.

Cannabis versnelt je metabolisme en houdt daarmee je gewicht op peil. Foto: Seanika, Shutterstock.com

Cannabis versnelt je metabolisme en houdt daarmee je gewicht op peil. Foto: Seanika, Shutterstock.com

 

Openingsfoto: Eskymaks, Shutterstock.com