(advertenties)
(advertentie)

Seks is gezond. Dat weet iedereen. Dus wij vonden dit onderzoek, dat concludeert dat wiet seks verbetert bij volwassenen uit alle rangen en standen, wel het vermelden waard. Komt ie.

Een nieuw onderzoek beweert dat het gebruik van wiet voor of tijdens de seks leidt tot meer verlangen naar je partner en een intenser orgasme. Zowel tijdens de seks als tijdens zelfbevrediging. Een opmerkelijke conclusie, want andere onderzoeksresultaten over seks en wiet lopen uiteen.

Zo zijn er onderzoeken die aantonen dat cannabis de seksuele ervaringen van vrouwen enorm kan verbeteren, terwijl het effect op mannen minder positief is. Ander onderzoek suggereert dat de kwaliteit van sperma achteruit gaat door regelmatig wietgebruik, hoewel dat ook alweer is ontkracht. Ook zou wiet erectiestoornissen veroorzaken; een fenomeen dat men in het Engels ook wel de ‘weed dick’ ofwel wietpiemel noemt. Hoe dan ook, veel verschillende conclusies.

Niets van dit alles blijkt uit het nieuwe onderzoek. Dat toont juist aan dat cannabis seksuele bevrediging bij zowel mannen als vrouwen verbetert.

“Geweldige voordelen voor iedereen van 18 tot 85 jaar”

De studie is uitgevoerd door Amanda Moser, een afgestudeerde student aan de East Carolina University. In een samenvatting van haar studie schrijft ze: “Leeftijd en geslacht bleken geen significante effecten te hebben op cannabisgebruik en seksueel functioneren en tevredenheid. Deelnemers meldden toegenomen verlangen, intensiteit van het orgasme en masturbatieplezier.”

Voor de studie onderzocht Moser 811 mensen van verschillende leeftijden uit de gehele Verenigde Staten. Ze hadden allemaal verschillende cannabisvoorkeuren, seksuele voorkeuren en levenservaringen. Uiteindelijk bleken die verschillen niets te veranderen aan het feit dat cannabis seks voor de meeste deelnemers aangenamer maakte.

“Mensen die 18 jaar oud waren hadden geweldige voordelen, evenals mensen tot 85 jaar oud en iedereen daartussenin”, aldus Moser. “Allen vonden dat wiet gunstig was voor zowel het seksuele functioneren als de seksuele bevrediging”.

LEES OOK: Libido en seksuele bevrediging na je 50e • kan wiet helpen?

Als je dus zoekt naar manieren om dingen in de slaapkamer op te vrolijken, probeer dan wat wiet voordat je tussen de lakens belandt. Net als seks, gezond voor lijf en leden. En tezamen blijkbaar een hele goede combi.

[Openingsfoto: Shutterstock/Surkov Vladimir]