(advertenties)
(advertentie)

De voordelen van wiet-thee zijn talrijk en het kan worden gebruikt om verschillende aandoeningen te behandelen. De thee is rijk aan verschillende mineralen, vitamines en antioxidanten. Ook kan cannabis thee de perfecte aanvulling zijn op je dieet. In dit artikel gaan we dieper in op de voordelen van deze thee en hoe je hem thuis kunt maken.

Thuis cannabis thee maken

Deze heerlijke en gezonde thee maken is vrij eenvoudig. De volgende ingrediënten heb je nodig voor een weldadig kopje warmte:

 • 1 gram cannabis
 • 1 liter water
 • Zeef of theezeef
 • Pan met deksel
 • Vloeibare of poederkoffiecreamer

Stap voor stap de thee bereiden

 1. Om de thee te zetten, moet je eerst het water aan de kook brengen.
 2. Voeg vervolgens de cannabis rechtstreeks toe aan het water.
 3. Laat het ongeveer 15 minuten sudderen. Nadien zeef je de wietblaadjes eruit.
 4. Heb je de cannabis al in een zeef zitten tijdens het koken, dan kun je deze eenvoudig verwijderen.
 5. Giet de thee in een schone en goed afsluitbare fles of waterkan.
 6. Voeg een lepel creamer toe om ervoor te zorgen dat de actieve bestanddelen van de cannabis in de oplossing blijven.
 7. Ook tijdens het bewaren blijft de potentie van de thee constant.

Je kunt wiet-thee tot 5 dagen bewaren in de koelkast. Afhankelijk van je voorkeur kun je het koud drinken of even opwarmen. De thee heeft een ietwat eigenaardige smaak en het kan even duren voordat je eraan gewend bent. Natuurlijk kun je de smaak verbeteren door er honing, suiker, munt, etc. aan toe te voegen.

Nog een recept voor cannabis thee

Er is nog een manier om deze gezonde thee te bereiden. Hiervoor heb je de volgende ingrediënten nodig:

 • 4 kopjes water
 • 1 kopje cannabisbladeren
 • 2 theezakjes
 • Melk/Rijstmelk/sojamelk
 • Honing

Stap voor stap de thee bereiden

 1. Het enige wat je hoeft te doen is het water koken en de bladeren toevoegen.
 2. Laat het een minuut of 15 sudderen.
 3. Voeg de 2 theezakjes toe, evenals de honing en de melk.
 4. Laat het mengsel nog 5 tot 10 minuten koken.
 5. Zorg er bij het toevoegen van de melk voor dat je deze langzaam inschenkt, om te voorkomen dat deze gaat schiften.
 6. Je kunt om dit te voorkomen de melk ook een beetje opwarmen voor je hem erin giet.

Je kan zelf eindeloos variëren met de smaak van een kopje gezonde wiet-thee… [foto: PopFoto/Shutterstock]

Een andere twist geven aan cannabis thee

Er zijn veel dingen die je kunt doen met je zelfgemaakte thee. Sommigen voegen theezakjes met muntsmaak toe, terwijl anderen houden van een beetje alcohol en suiker voor net die extra kick. Je kunt ook 10%-room gebruiken als alternatief voor de volle melk. Je kunt zelfs ongezouten boter aan het water toevoegen terwijl het kookt, zodat je een heerlijke wiet-thee met botersmaak krijgt.

Experimenteren met de thee is leuk, en je zou kunnen eindigen met een heerlijke eigen versie!

Vier voordelen van cannabis thee

Cannabis thee heeft eigenschappen die je heel wat voordelen opleveren. Deze voordelen zijn onder andere:

1. Het verminderen van chronische pijn

Cannabinoïden – de actieve bestanddelen die aanwezig zijn in cannabis – kunnen pijn helpen verminderen. Mensen die lijden aan multiple sclerose, kanker, AIDS, enz. drinken deze thee om pijn te verlichten. Afgezien van het verlichten van fysieke pijn, verlicht het ook de mentale angst die vaak gepaard gaat met voortdurende lichaamspijn.

2. Het vermindert misselijkheid

Een van de bijwerkingen van medicatie – waaronder chemotherapie – is misselijkheid. Dierenstudies suggereren dat cannabinoïden verlichting van deze symptomen kunnen bieden. Het drinken in de vorm van thee is een veel gezondere optie dan het roken ervan. Het  werkt ook eetlust stimulerend.

3. De thee kan ondersteuning bieden bij auto-immuunziekten

Volgens deskundigen kan cannabis thee een goede ondersteuning bieden bij ziekten zoals het prikkelbare darm syndroom, multiple sclerose, reumatoïde artritis, enz. Er moet echter meer onderzoek worden gedaan om erachter te komen of cannabis (of de thee die ervan gemaakt kan worden) kan worden gebruikt om deze auto-immuunziekten te behandelen.

4. Het werkt angst-remmend

Zoals eerder vermeld gaat chronische pijn vaak gepaart met angst. Patiënten met kanker of andere dodelijke ziekten, aids, enz. ervaren vaak mentale angst door de onzekerheden die een aandoening met zich meebrengt, maar ook door de behandeling van de ziekte. Actieve bestanddelen in cannabis kunnen een rol spelen bij het verminderen van angst en ook zorgen voor betere gevoelens van welzijn.

Je kan ook van wietblaadjes al een gezond kopje cannabis thee zetten… [foto: Nong2/Shutterstock]

Hoe gebruik je cannabis thee?

In landen als Jamaica en India wordt de thee om verschillende redenen met regelmaat gebruikt. Hieronder beschrijven we enkele toepassingen van deze thee in verschillende culturen:

 • In India staat wiet-thee bekend als Bhang en wordt het voornamelijk gedronken tijdens ceremonies. Vroeger was het een traditie om de beste Bhang aan je gasten te serveren. 
 • Cannabis thee wordt daar ook gebruikt als offer aan de Goden.
 • De thee zou in staat zijn om de geest gezond te houden, waardoor ziektes weg zouden blijven.
 • In Jamaica wordt cannabis thee gebruikt om het lichaam te versterken en minder vatbaar te maken voor gezondheidsproblematiek.
 • Thee gemaakt van cannabis wordt in deze culturen gebruikt als natuurlijke behandeling bij koorts en verkoudheden.
 • De thee wordt ingezet als remedie tegen stress.
 • Vrouwen die last hebben van ochtendmisselijkheid tijdens de zwangerschap nuttigen deze thee ter verlichting daarvan.

Cannabis thee is een gezond alternatief voor wiet roken

Cannabis thee is een gezonde vervanger voor het roken van cannabis. Het biedt ook therapeutische voordelen die anders zijn dan wanneer je het rookt. De actieve ingrediënten van de plant worden opgenomen via het spijsverteringskanaal. Hierdoor wordt het begin van de werking van de thee vertraagd en houden de effecten veel langer aan. De werking van de thee treedt na dertig tot negentig minuten na inname op, en de effecten kunnen wel vier tot acht uur aanhouden.

De voordelen van de thee gaan verder dan dat het voor sommige mensen een heerlijke smaak heeft. Het zit vol met heilzame voedingsstoffen, vitamines en mineralen die de algehele gezondheid bevorderen.

De gezondheidsvoordelen van wiet-thee worden toegeschreven aan het hoge cannabinoïdengehalte. Het kan helpen bij het verlichten van chronische pijn en angst. De thee kan de eetlust stimuleren en ook verlichting bieden bij misselijkheid. Het kan ook helpen bij het kalmeren van de symptomen bij een auto-immuunziekten zoals PDS en artritis. 

Ben altijd voorzichtig met de hoeveelheden die je gebruikt van de thee. Drink niet zomaar een hele pot leeg, maar probeer rustig uit wat het met je doet. Dus drink een kopje en wacht af. Merk je dat je meer van de thee nodig hebt? Dan kun je (bijvoorbeeld) de volgende dag twee kopjes drinken…

[openingsbeeld: MR . JOE 666/Shutterstock]