(advertenties)
(advertentie)

Al meer dan dertig jaar geleden werd voor het eerst ontdekt dat er iets in cannabis zit dat tot dertig keer (!) meer effectief is in de behandeling tegen pijn dan een aspirine. Wat is er sindsdien gebeurd? Nou, enkele mannen in witte jassen in een Canadees laboratorium zijn erin geslaagd uit te vogelen wát het is in cannabis dat het zo effectief maakt tegen pijn. Het worden flavonoïden genoemd. 

LEES OOK:  Flavonoïden – geneeskrachtige kleurstoffen in wiet

In een wietplant zitten meer dan 400 verschillende werkzame stoffen: cannabinoïden, terpenen en dus ook flavonoïden. Twee flavonoïden in het bijzonder zijn geïdentificeerd als krachtige pijnstillers, te weten Cannflavin A en Cannflavin B. Die zijn ook al als chemische verbindingen aangetroffen in ‘superfoods’ met gezondheidsvoordelen dankzij hun antioxidant, antikanker en neuro-protectieve  eigenschappen.

LEES OOK:  Onderzoek bevestigt: pijnstilling wiet dertig keer sterker dan aspirine

Met name Cannflavin A en Cannflavin B zijn effectief omdat zij de productie van 2 chemicaliën in het lichaam blokkeren die ontstekingen bevorderen. Daarbij moet je je realiseren dat het dagelijks gebruik van aspirines of ibuprofen – zeker wanneer je ook nog alcohol consumeert – de lever kunnen beschadigen, een bijwerking die niet is vastgesteld bij flavonoïden.