(advertenties)
(advertentie)

Onze gewaardeerde mediwietkweker Pendergast houdt er even mee op. De komende tijd heeft hij verplichtingen die hem uit zijn kweekruimte houden, dus tijdelijk geen updates meer. Maar dit gebeurt niet voordat hij ons eerst nog trakteert op een mooi oogstverslag van zijn Black Widow cannabisplanten.

Tijd om te oogsten

Jullie lezen het goed beste lezers. De kweekronde van deze mediwietplanten is tot een einde gekomen. De afgelopen 2 weken heb ik regelmatig de trichomen in de gaten gehouden en goed bekeken met de microscoop. Dit is belangrijk om het juiste oogstmoment te kiezen. Lees daar meer over in een van mijn vorige verslagen.

Bijna alle haren waren al bruin, wat betekent dat het einde van de bloei dichtbij is.

De toppen zagen er lekker wit uit, met overal THC-kristallen. De Black Widow doet dus wat zij belooft, een hele plakkerige versie zijn van de al plakkerige White Widow.

Ook kwamen de herfstkleuren steeds meer terug in de planten. Paarsige delen, gele delen. De medicinale wietplanten waren er duidelijk een beetje klaar mee.

Paars, geel, groen, oranje; nog even en we hadden de hele regenboog kunnen zien.

Bij de inspectie van de trichomen kwam ik erachter dat ze er elke dag anders uit zagen. Eerst waren ze veel meer doorzichtig, maar een dag later kon dat al troebel zijn. Het is dus opletten geblazen. Want wanneer je te laat bent, gaat de werking van de plant achteruit!

De vuistregel hierbij is: zijn de trichomen transparant, dan is het nog niet het juiste moment. Beginnen ze melkachtig wit te worden, dan is het tijd om te oogsten. Zijn de trichomen helemaal wit, of zelf amberkleurig? Dan ben je eigenlijk te laat.

Op het oogstmoment zagen ze er ongeveer als volgt uit:

En dus besloot ik kort gezegd om de vrouwtjes om te hakken. Dit hield ook verband met mijn aankomende afwezigheid. Maar daar later meer over.

Eenmaal omgehakt was van onderen goed te zien hoe de Black Widow aan het einde van de bloei paars wordt. Een enorm mooie plant! Zelfs van afstand is de THC te zien.

Na de oogst wordt het even saai

Het eindverslag is altijd een beetje saai, vind ik. Want het komt erop neer dat we de planten omhakken en ondersteboven in het donker laten hangen voor de komende 10 tot 14 dagen.

We hangen de planten ondersteboven omdat ze na het doorknippen van de hoofdstam nog even doorgaan. Door ze ondersteboven te hangen gaat de sapstroom richting de toppen, waardoor de plant de laatste ‘restjes’ nog meekrijgt.

Dit doen we in het donker omdat licht THC afbreekt. En als ze eenmaal doorgeknipt zijn zullen ze snel stoppen met groeien, dus wordt er ook geen nieuwe THC aangemaakt. In het licht drogen zorgt dus voor minder THC. Mocht je last hebben met een donkere droogplek vinden raad ik je aan om alle bladeren aan de plant te laten zitten tijdens het drogen; dit geeft de toppen net wat meer duisternis. Maar zorg er uiteraard voor dat de toppen niet ‘verstikken’ en er genoeg lucht rond gecirculeerd wordt, zo voorkom je toprot.

Toprot kan namelijk ook ontstaan tijdens het drogen helaas en wanneer er toprot in je mediwietplant zit kan je er eigenlijk geen medicijn meer van maken.

Dertien dagen later knakte de takjes van de plant wanneer ik ze wilde buigen. Zo weet je dat je plant droog genoeg is om te knippen. Wanneer ze nog buigen bevatten ze te veel vocht en ze zo opbergen in weckpotten of potjes kan er ook voor zorgen dat je schimmelvorming krijgt.

Mijn takjes knakte, dus en ze waren droog genoeg om te knippen. Het eindresultaat was afgerond 200 gram aan mooie toppen en 160 gram aan popcornbuds en knipafval van de Back Widow: 360 gram in totaal dus.

Ik gooi trouwens niets weg, want ik ben van plan om van alles een mooie olie te maken. Dit werkt toch het makkelijkste voor medicinale klachten vind ik. De oogst is niet heel veel, maar ziet er wel enorm lekker uit.

Ook blijft er bij het knippen altijd wat residu aan je schaartje plakken. Dit noemen we vingerhasj. Vingerhasj, het woord zegt het zelf al, is een soort hasj en is dus prima te roken. Het is niet veel maar wel erg lekker altijd! Ik bewaar het dus ook gewoon.

Twee maanden afwezig

Dit brengt ons tot het einde van het Widow-avontuur. Een echte vergelijking met de White Widow was het niet, want het waren toch 2 aparte rondes. Maar toch kan ik zeggen dat voor medicinale doeleinden de Black Widow erg geschikt is. De THC zit overal en de bladeren en suikerbladeren zijn dus enorm geschikt om olie te maken, aangezien je die toch liever niet zelf rookt.

Dan nog even over mijn afwezigheid. De komende twee maanden ben ik even afwezig. Ik zal kan in deze periode niet kweken en niks schrijven. Ik hoop na die twee maanden een ronde te beginnen met een heerlijke soort van Amsterdam Genetics. Welke laat ik nog even een verassing, maar dat moet goed komen. Ik wil alle lezers nog de beste wensen wensen, en hopelijk tot over een tijdje!