Zo kweek je verschillende soorten mediwiet in één tent
Met een goede planning, de juiste genetica en een paar simpele trainingstechnieken kun je meerdere verschillende wietsoorten tegelijk kweken.
Het was even aanpoten voor Mr. Kush toen zijn planten tegen het plafond aan groeide. Maar het probleem is opgelost en de rust is wedergekeerd. Tijd om te aanschouwen hoe zijn planten zich ontwikkelen tot mooie volwassen vrouwen met dikke toppen.
Zo spannend als het was in de weken voor mijn vorige verslag, zo rustig was het eigenlijk in de afgelopen twee weken. Dankzij de verhoging voor m’n kleine Mediwietsite kweekkast hebben m’n wietplanten nu alle ruimte om te groeien en zich te ontwikkelen tot een potent en geurig medicijn. En aangezien ik in deze fase van de kweekcyclus vrij weinig hoef te doen, behalve op tijd (voedings-)water geven, is het weer eens een ouderwetse kwestie van geduld in huize Kush.
Dankzij het gebruik van Plagrons voedingslijn wordt dat geduld opbrengen echter steeds moeilijker. Immers werpen de Alga Bloom, maar vooral de Green Sensation in combinatie met het stroperige Sugar Royal nu letterlijk hun vruchten af. De ontwikkelende wiettopjes in m’n kweekkastje raken steeds plakkeriger van de THC- en terpenen-dragende trichomen; en dat is zeker weten te ruiken.
Overigens is het normaal dat vanaf nu de planten een steeds heftiger aroma gaan afgeven. Vandaar dat verreweg de meeste kwekers zo slim zijn om een afzuiginstallatie met luchtfilter in hun kweekruimte te installeren. Hierdoor wordt de lucht gefilterd afgevoerd, waardoor je alleen binnen en niet buiten de kweekkast ‘last’ hebt van de geur. Dat is zeker nodig bij wietsoorten met zo’n (heerlijke) doordringende geur als de Strawberry Glue-planten van Amsterdam Genetics, die er nu bij mij in staan.
Over die kweekruimte gesproken; de mijne is natuurlijk ietwat veranderd de afgelopen weken. En waar ik dacht moeite te gaan ervaren met het behouden van een prettig klimaat voor de dames, valt het allemaal enorm mee. Ik heb zelfs het idee dat door de extra ruimte er een gezondere luchtcirculatie plaatsvindt, waardoor ook de temperatuur beter te regelen is. Waar ik eerder moeite had met een stabiele dagtemperatuur – vooral in de winter met LED – zitten we nu al weken rond de 23,5 graden. Een perfecte temperatuur voor wietplanten!
We zijn nu zo’n vier weken onderweg in de bloeifase. Dat bereken ik trouwens niet vanaf het moment dat ik de tijdsschakelaar omzette naar 12 uur licht en 12 uur donker. Om dit te bepalen ga ik uit van het moment dat de eerste tekenen van bloei daadwerkelijk zichtbaar zijn aan de plant. Denk hierbij aan de kleine bloeihaartjes die verschijnen in de ‘oksels’ van de plant.
Deze bloeiharen worden er in de eerste drie tot vier weken van de bloeiperiode steeds meer; en alsmaar langer. Nu, zo halverwege de bloeiperiode, zijn we echter op het punt aangekomen dat deze bloeiharen langzaamaan vanaf de stam gaan opzwellen. Luchtige, harige takken worden nu met de dag dikker en dikker; tot de kast vol staat met behoorlijk verzwaarde wiettoppen.
Dit betekent ook dat ergens in de komende weken het punt wordt bereikt waarop ik stop met het toedienen van de voeding. Het ‘flushen’ of spoelen van de planten in de laatste 2-3 weken van de bloeiperiode is een onmisbaar onderdeel in de kweekcyclus, als je streeft naar een schone en zachte rookervaring.
Hierover vertel ik meer in het volgende verslag, als het moment dan ook echt daar is.