(advertenties)
(advertentie)

De planten van Mr. Kush doen het goed. Misschien zelfs wel iets té goed… Ze groeien namelijk de kast uit en dat mag je letterlijk nemen. Hoe onze mediwietkweker zich hieruit redt, lees je in deze update.

Sativa invloeden onderschat

Schreef ik in mijn laatste update nog vrolijk over de te verwachten groeispurt, is ‘ie nu onverwachts erger dan verwacht. Volgen we het nog?

Na het omzetten van mijn tijdsschakelaar van 18 uur licht per dag en 6 uur donker, naar 12 om 12, verwachtte ik wel íets van een groeispurt. Het is immers normaal voor cannabisplanten om in deze periode nog aardig wat lengte te vergaren.

Sativa-planten kunnen in deze periode tot wel 80% van hun totale lengte vergaren. Waar indica-dominante wietplanten vaak tot 50% van hun uiteindelijke lengte er in deze tijd bij krijgen. Ik verwachtte dus dat mijn planten ongeveer twee keer zo groot zouden worden met de indica-dominante genetica.

Tot zover was alles nog aardig onder controle.

Nou was ik misschien al wat aan de late kant met het in de bloei zetten van mijn planten. En het zou wellicht al wat aan de krappe kant worden voor de planten in mijn compacte Mediwietsite kweekkast. Toch had ik niet verwacht dat ze zo uit de pan kweekkast zouden groeien!

Blijkbaar heb ik de sativa-invloeden van de Gorilla Glue-moeder van deze Strawberry Glue-planten behoorlijk onderschat!

Verhangen, buigen en bidden

Er lijkt voorlopig geen eind te komen aan de groei van deze toppers. Helemaal fijn voor het uiteindelijke resultaat natuurlijk, mits het binnen de perken blijft. Als de wietplanten namelijk blíjven strekken, zal ik zeer binnenkort een andere kweekkast moeten aanschaffen of een verhoging voor de Mediwietsite kweekkast moeten regelen. En om dat geld uit te geven, zie ik niet zo zitten eerlijk gezegd.

Om het maar zo lang mogelijk uit te stellen, probeer ik waar het kan takken omlaag te buigen. Makkelijk is het niet, immers heb ik mijn best gedaan een vol bladerdek te creëren. Buig ik nu takken om, dan blokkeren ze vaak het licht voor andere ontwikkelende toppen.

Het is dus niet bepaald wenselijk, maar ook onvermijdelijk op het moment. De toppen groeien letterlijk tegen de lamp aan en hoger kan ik hem niet hangen. Ik heb zelfs de ventilator ‘MacGyver-stijl’ moeten ophangen in verband met de nodige ruimte voor de lamp.

Hoe nu verder?

Als je de boel zo bekijkt, zit er niets anders op dan een verhoging voor de kweekkast te gaan versieren. Zo gezegd, zo gedaan, zeg ik maar. Want dankzij een gulle gift van een anonieme weldoener, kan ik op de dag dat dit verslag wordt geschreven en gepubliceerd een verhogingsset voor m’n Mediwietsite kweekkast gaan ophalen!

Het opbouwen ervan zal nog een lichte uitdaging zijn. De kweekkast staat nu immers in een heel volle ruimte. Toch zal ik wel moeten, wil ik vermijden dat ik straks een slechte oogst heb omdat de planten nauwelijks meer licht krijgen. Ik heb het gevoel er nog net op tijd bij te zijn, ondanks de vergevorderde staat van de situatie, en zal jullie over twee weken updaten over het vervolg!

Ondertussen krijgen mijn planten nu zo om de dag een flinke slok voedingswater met daarin Alga Bloom, Green Sensation en Sugar Royal van Plagron. Hier doen ze het nog steeds fantastisch op – en ik verwacht ook een super oogst met de kweekkast-aanpassing van de komende dagen. Waar nodig ontdoe ik de Strawberry Glue ook van onnodige bladeren en lager gelegen groei, om de hoofdtoppen zoveel mogelijk energie te gunnen. Ik houd jullie op de hoogte ;)