(advertenties)
(advertentie)

Mr. Kush is weer goed op dreef met een nieuwe kweekronde hier op Mediwietsite. Op het menu staat deze keer Stawberry Glue en zijn vier planten doen het goed in de Mediwietsite Kweekkast. Het is zelfs al tijd voor de bloei!

12/12 uur licht

In mijn vorige verslag kon je lezen dat ik mijn planten besproeide met BioApex. Dat is een plantaardig hormoon, bedoeld om de groei van de hoofdtak van wietplanten te remmen. Hierdoor krijgen de zijtakken meer energie om naar de oppervlakte te groeien en verzeker je jezelf van een vol bladerdek met minimale moeite.

De dag nadat ik de BioApex gebruikte heb ik de tijdschakelaar van mijn lamp omgezet van 18/6 naar 12/12. Dit houdt in dat de planten eerst 18 uur licht kregen en nu nog maar 12 uur. Hiermee luidt ik de bloei in voor mijn Strawberry Glue-planten, die in de eerste weken van deze periode nog een flinke groeispurt zouden moeten doormaken.

Ik hoopte vooral dat de zijtakken zouden profiteren van die groeispurt. Aan de foto’s hierboven is te zien dat het niet geheel zonder effect geweest. Er verschijnen steeds meer toppen in spe aan de oppervlakte van mijn Mediwietsite Kweekkast.

Het is nu ook de hoogste tijd geworden om deze pubers, want zo kun je de planten in deze periode wel noemen, te voorzien van extra bemesting. De aarde die ik gebruik, Batmix van Plagron, heeft voor ongeveer 6 weken aan voeding. Mijn planten hebben daarom de afgelopen tijd weinig extra aandacht nodig gehad, maar die tijd is nu wel voorbij. Bij elke waterbeurt krijgen ze van mij nu alga bloom & power roots van Plagron. Zodra we de derde week van de ‘voorbloei’ ingaan ruil ik de power roots in en beginnen we langzaamaan met bloeiboosters. Allemaal zo natuurlijk mogelijk, uiteraard.

Dieven

Om het effect van de Apex goed te kunnen zien, moeten we de kast eigenlijk eens van de zijkant bekijken. Maar om daar überhaupt wat te kunnen zien, zal ik eerst wat moeten knippen.

De een zegt dat je de bladeren en lagere groei in de plant met rust moet laten zo in de vroege bloei, dat het stress voor de planten veroorzaakt. Omdat de gebruikte BioApex echter ook stressverlagend werkt voor wietplanten, en het de kans op het ontwikkelen van hermafrodiete planten (zoals ik eerder al eens heb meegemaakt) verkleind, durf ik het gewoon aan.

Hier en daar verwijder ik wat grote schutbladeren waarvan hun taak volbracht is. Zij nemen nu meer energie op dan dat ze opleveren, en ik zie liever dat die energie in de toppen wordt gestoken. Daarbij werd het wel erg vol in de kast; en dat volle bladerdek kwam een goede luchtcirculatie in mijn kweekruimte niet echt ten goede.

Naast die schutbladeren verwijder ik ook beginnende topjes onderaan takken. Deze zullen nooit voldoende licht vangen om te ontwikkelen tot echte toppers, dus zie ik ze liever verdwijnen dan onnodig energie verbruiken.

Een dag voor dit verslag live ging zag ik trouwens nog een goed teken in mijn kweekkast: een eerste bloeihaar! Dit betekent dat we dichtbij de volgende fase in de bloei komen en ik jullie bij het volgende verslag hopelijk beginnende wiettopjes kan laten zien. Ik ga de geur in m’n kweekkastje alvast zitten opwachten.

Geniet nog van een paar foto’s en tot over twee weken!