(advertenties)
(advertentie)

Zijn het de groene vingers van Dokter Groen of heeft het aan de constante watergift van het Blumat systeem gelegen? Wat het ook is, het heeft voor een recordopbrengst in de Mediwietsite Kweekkast G-Kit gezorgd van maar liefst 1,2 gram droge wiet per Watt! Hierbij het laatste kweekverslag van een blije kweekdokter.

Jawel mensen, ik heb deze keer een recordopbrengst gekweekt van maar liefst 1,2 gram droge wiet per Watt. Eigenlijk nog een beetje meer want ik heb al het een en ander opgerookt en aan de twee planten die ik laat reveggen zit ook nog een gram of vijf. En dat terwijl de Dinamed CBD en de Candy Dawg Kush deze ronde nog last hadden van varenrouwmuggen ook. Wie had dat gedacht?

Nadat ik mijn planten twee weken geleden oogstte en vorige week nog aan een laatste knipbeurt onderwierp, kon ik de wiet deze week eindelijk eens wegen. Ik heb de er de afgelopen week al het een en ander van gerookt en aan twee planten, die ik door laat groeien om later nog eens stekken van te nemen, zit ook nog eens een gram of vijf. Met dat in het achterhoofd heb ik de wiet, én het knipafval vanmorgen gewogen. Het eindgewicht was 138,80 gram, waarvan 40,57 gram knipafval.1,4 gram per Watt!

Ik heb dus eigenlijk niet 1,2 maar zelfs 1,4 gram per Watt gekweekt maar omdat ik het knipafval ook meewoog reken ik 1,2 gram per Watt. Het knipafval bevatte namelijk zeker voor de helft toppen, dus die reken ik gewoon mee. Wanneer ik puur en alleen de compacte buds reken, kom ik op ongeveer 1 gram per Watt. Reken ik alles mee dan is de opbrengst 1,4 gram per Watt en alleen aan toppen heb ik 1,2 gram per Watt. Een geweldige score als je je bedenkt dat één gram per Watt al een doelstelling is die de meeste kwekers alleen proberen te benaderen!

Wietolie en concentraat maken

De zak met knipafval zit vol met suikerblaadjes die nog bulken van de trichomen, daar zal ik later wietolie van maken. Ik heb nog het een en ander aan buitenwiet en restjes van oude oogsten, welke ik samen met het knipafval ga gebruiken om wietolie en een concentraat van te maken. Omdat er CBD only wiet en oude wiet met waarschijnlijk veel CBN plus meer dan genoeg THC bij zit, zal het qua cannabinoïdenprofiel een interessant concentraat worden dat ik ook zal laten testen.

Omdat ik ook niet meteen aan een nieuwe kweekronde begin, kan ik volgende week meteen een fijn verslag van het olie maken schrijven. De week daarna zal ik laten zien hoe je met een alcohol-concentraat en wat Wax Liquidizer een heerlijke e-liquid kunt maken.

Dinamed CBD

Zoals ik al schreef, heb ik al het een en ander van mijn oogst gerookt. Vooral de CBD only wietsoort Dinamed CBD is wat mij betreft een grote aanwinst. Ik ben bang dat die voorraad het snelste op zal zijn en hoop ook dat de Dinamed CBD plant het eerste stekken geeft, zodat ik daar snel een nieuwe ronde mee kan draaien in de Mediwietsite kweekkast. De wiet heeft een voortreffelijke mandarijnensmaak die niet onderdoet voor DNA’s 24K Gold aka Kosher Tangie.

Maar de sterke mandarijnensmaak is nog niet eens waarom ik zo blij ben met de Dinamed CBD, het is het hoge CBD en lage THC cannabinoïdenprofiel waar het me om te doen is. Ik heb deze week iedere middag tijdens mijn pauze een heerlijke pure CBD joint kunnen roken, iets waar ik tegenwoordig al tijdens mijn lunch naar uitkijk. En ’s avonds, wanneer ik uit mijn werk thuiskom draai ik meteen een lekkere joint met daarin wat lekkere Candy Dawg Kush op een bedje van Dinamed CBD. De Candy Dawg Kush is heel potent en heeft een zeer hoog THC gehalte, maar door de Dinamed CBD wordt ik precies zo high als ik zelf lekker vind.

Candy Dawg Kush

Wanneer ik tenslotte om een uur of tien stilaan aan mijn bedje begin te denken, wordt het tijd voor een lekker slaapmutsje zonder CBD. Daar is de Candy Dawg Kush dan weer ideaal voor, das echt een knaller van een kush die je laat slapen als een roosje, blok en beer tegelijk! Van beide planten heb ik een exemplaar bewaard voor stekken, dus deze wietsoorten zullen zeker vaker de revue passeren hier.

Zoals gezegd zal ik even wat alcohol bestellen en binnenkort een wietolie en concentraat maken, terwijl mijn beste Dinamed CBD en Candy Dawg Kush plant terug gaan in de groeifase. Tot dan!