(advertenties)
(advertentie)

Je eigen mediwiet kweken is een dankbare bezigheid. Het is leuk om de cannabisplant groot te brengen. Bovendien ervaren veel mensen dat het kweken van je eigen medicijn de heilzame werking ten goede komt. Natuurlijk is niet iedereen in de gelegenheid om dit te doen. Dus als je het kweken van medicinale cannabis zou willen overlaten aan professionals, dan is dit hoe zoiets eruit moet zien.

We zeggen hier bewust ‘zou willen’, want het is geen geheim dat we in Nederland enorm achterlopen op de rest van de wereld wat betreft een recreatieve en medicinale cannabis. Vorige week liet Nieuwsuur dat ook primetime zien op de publieke omroep. De conclusie: onze overheid faalt in het realiseren van een goed werkend mediwietbeleid en patiënten zijn het slachtoffer.

Gek genoeg had Nederland ooit de leiding in het wereldwijde vraagstuk of en hoe cannabis gelegaliseerd moest worden. Maar nu, op het moment dat de rest van de wereld ons voorbeeld volgt, sluit onze overheid achteraan in de rij.

Toch is het belangrijk om hoop te houden. Hoop dat we in Nederland op een dag tig legale, professionele cannabiskwekerijen hebben die gepassioneerd mediwiet kweken. Tot die tijd kunnen we ons verlekkeren met filmpjes als deze.