(advertenties)
(advertentie)

Zoals we tijdens het vorige kweekverslag al gekscherend concludeerden doen de planten in Mr. Kush z’n kweekkast het iets té goed. Maar de humor inzien van deze situatie maakte al snel plaats voor grote zorgen, want de planten begonnen letterlijk tegen de lamp aan te groeien. Gelukkig heeft Mr. Kush de boel precies op tijd kunnen redden.

Spannende tijden

Wat was het spannend die paar dagen voor het laatste verslag. Tijdens het schrijven ervan wist ik nét dat ik de kweekkast verhogingsset gesponsord kreeg. Vlak daarvoor nog zag ik mijn prachtige wietplanten met de minuut dichter tegen de lamp aan groeien en zat ik met de handen in m’n bloeiharen: ‘hoe nu verder?’. 

Gelukkig is op die vraag nu een positief antwoord te geven. Zoals te zien in de foto hieronder is de verhoging met 56cm precies wat ik nodig had voor wat ademruimte in m’n compacte Mediwietsite kweekkast.

Een before and after-foto van de kweekkast met rechts de verhoging erbij. Aan de bovenkant van de planten is de winst van de verhoging goed te zien.

De verhoging van de kweekkast kwam geen seconde te vroeg. De langste takken van de Strawberry Glue planten groeiden namelijk al horizontaal tegen de lamp aan; en ook de kortere kwamen er steeds dichterbij.

Nadat ik de planten in hun nieuwe onderkomen zette, een soepele klus dankzij de hulp van mijn beste maat, trok de boel echter snel bij. Zelfs de horizontaal groeiende topjes stonden binnen 24uur weer fier rechtop. En ik ben blij toe, want ik had het geen seconde langer aan kunnen zien… Had ik dit zo laten gaan, zouden de bladeren en toppen verbranden door het licht en zou het één droge verdrietige bende worden.

Dankzij de nieuwe deuren aan de onderkant van de kast, is ook het bewateren van de planten een stuk makkelijker geworden. De witte deuren, van een ander materiaal dan mijn kast zelf, glijden met alle gemak door de rails heen. Zodra ik het financieel kan opbrengen zal ik ook de bovenkant van mijn kast gaan voorzien van witte deuren. Niet alleen aan de voorkant, maar ook aan de zijkant. Dat maakt het immers nog makkelijker om werk in de kast te verrichten.

Rust wedergekeerd

Nu deze crisis afgewonden is, kan ik me weer focussen op waar het om draait: dikke plakkerige wiettoppen kweken. Dankzij de voedingslijn van Plagron heb ik daar weinig moeite mee. Je ziet nu overduidelijk dat het toedienen van de Green Sensation in combinatie met Sugar Royal z’n vruchten begint af te werpen in de kweekkast. Elke top – en dat zijn er inmiddels een aantal – raakt steeds verder bezaaid met trichomen. Gezien in die plakkerige harskliertjes de stoffen zitten waar ik naar op zoek ben, is het dus een genot om ze te mogen verwelkomen.

De toppen zwellen goed en raken steeds verder bezaaid met trichomen.

Intussen haal ik waar nodig ‘kansloze’ groei onder aan de takken weg en verwijder ik hier en daar wat hoger gelegen grote bladeren. Deze gebruikte de plant om de hoogte mee in te kunnen groeien, maar dat is inmiddels niet meer nodig. Nu hangen ze dan ook vooral in de weg van ietwat lager gelegen wiettoppen. Om die ook een kans te geven zich te ontwikkelen tot zware, compacte bloemen zorg ik ervoor dat ze zoveel mogelijk licht opvangen.

Dit kan door ze af en toe achter een ander topje vandaan te trekken, te klemmen achter een blad of hogere takken om te buigen; of zoals ik dus doe af en toe een schaduw-vormend blad te verwijderen.

Af en toe een schaduw-vormend blad verwijderen kan geen kwaad.

In dit geval is het niet geheel zonder risico, want er blíjft me toch een geur aan m’n armen hangen als ik per ongeluk langs een topje schaaf. Een zeer goed teken, want ik heb zo het idee dat ik langzaamaan richting de tweede fase van de bloeiperiode beweeg.

Over twee weken zullen we het weten, bij een volgende update van Amsterdam Genetics’ Strawberry Glue-planten.