(advertenties)
(advertentie)

We naderen het einde van het jaar en daarmee dient zich ook het laatste kweekverslag van 2018 aan. De eer is aan Pendergast om de categorie ‘kweken’ op Mediwietsite waardig af te sluiten. En zo zal geschieden, want onze mediwietkweker stevent hard af op een mooie oogst. Je leest er alles over, in dit artikel.

Beste lezers, welkom bij dit nieuwe mediwiet kweekverslag. De laatste van dit jaar. We gaan ondertussen richting kerst en dat betekent dat de herfst bijna afgelopen is. Maar in mijn kweekhok is het nog volop herfst. Want zo tegen het einde van de bloei aan begin je allemaal mooie kleuren te zien.

MEER LEZEN: Bekijk hier het vorige kweekverslag van Pendergast

Cannabisplanten Flushen

Dat komt omdat de planten afbloeien en ik ze niet vetmest met voedingsstoffen. Zo maken ze hun reserves op. Dit noemt men flushen. Je kan de EC (voedingswaarde) langzaam afbouwen of wat laag houden. Maar je kan ook de laatste week enkel water geven, zodat alle voedingsstoffen uit de bodem worden gespoeld en de plant dus hopelijk niet naar de voeding gaat smaken.

Ik houd de EC wat lager.  Ook laat ik het water wat kouder, omdat dit het afbloeien zou bevorderen. De grond wordt zo namelijk ook kouder waardoor de plant waarschijnlijk denkt dat de winter eraan komt.

Heel veel bewijs voor deze techniek is er niet en de meningen lopen uiteen. Het is meer een traditie eigenlijk. Want uit onderzoek blijkt niet dat dit persé beter is. Omdat ik het altijd zo doe, doe ik het deze keer ook gewoon zo en dat levert mooie plaatjes op!

De Black Widow reageert hetzelfde als de White Widow uit een eerdere kweek dat deed; ze worden wat paars van kleur met oranje en gele tinten. Zo ziet de Black Widow er nu uit:

En zo zag de White Widow eruit in de flush: 

Vergelijking Black & White Widow

De toppen van de Black Widow worden aardig dik en zwaar. Op sommige plaatsen buigt ze zelfs door en hier en daar zijn er enkele kleine steeltjes ook geknakt.

Hopelijk behoudt de plant haar gewicht na het drogen, en is het niet alleen water. Maar dat zien we over een tijdje pas.

Rond dezelfde tijd waren de toppen van de White Widow een stuk kleiner, maar wel veel compacter. Het zou dus zomaar kunnen zijn dat deze toppen even zwaar zijn. Maar ook dat kunnen we pas zeker weten na het drogen.

Omdat we nu al een tijd lang bloeien is het eigenlijk wel het moment om de ronde te gaan beëindigen. Om het zeker te weten wil ik weer de trichomen bekijken. De trichomen zijn de kliertjes waar de werkzame en dus ook medicinale stoffen van de cannabisplant in zitten, zoals THC en CBD.

Een Indica als een Widow mag wat meer bruine trichomen laten zien, maar het belangrijkste is dat er geen heldere trichomen tussen zitten. Dit betekent namelijk dat ze nog niet rijp zijn en dus nog niet genoeg werkzame stoffen bevatten. Zodra de trichomen, die eruit zien als paddestoelen, wit kleuren kan je over oogsten gaan nadenken. Als ze amber-kleurig, bruinachtig worden kan je zeker oogsten.

Met een kleine microscoop heb ik enkele foto’s geschoten en helaas moeten ontdekken dat ze nog even moeten. Hier en daar zie ik nog heldere trichomen en erg weinig bruine, zoals jullie zelf ook op de foto’s kunnen zien.

Afwachten tot het oogstmoment

Verder gaat het eigenlijk rustig aan. Het is een beetje wachten en hopen dat er geen toprot tevoorschijn komt, maar lang kan het niet meer duren. Wel heb ik 1 minpuntje ontdekt. De Black Widows werden wat hoger dan ik van een Indica had verwacht, ze zijn dus iets te dicht bij de krachtige HansPanel ledlampen gekomen.

Hierdoor zijn sommige bladeren rondom de toppen verbleekt. De toppen zelf zijn nog niet verbrand, dus als het goed is, is er niks aan de hand. Wel heb ik de lampen iets gedimd om de intensiteit wat te verlagen.
De lightburn zoals ze dit noemen ziet er als volgt uit:

Ik maak me er niet te druk over want het ziet er nog niet te heftig uit en de trichomen op de toppen zijn ook niet verbrand, zoals op de bovenstaande foto’s te zien is. Mooi is wel anders, maar daar leven we maar mee. 

Meer heb ik niet te zeggen dus wil ik zoals altijd weer afsluiten met de tabellen! Alvast fijne kerstdagen toegewenst. Laten we hopen op een THC-Witte kerst!