(advertenties)
Lees ook
(advertentie)

Na een paar turbulente kweekrones geniet Pendergast van een welverdiende, rustige cyclus. De planten doen het namelijk erg lekker. Tijd om eens te kijken waar er verbeterpunten liggen. En waarom is er nou toch één plant die het wat zwaarder heeft? Lees hier hoe Pendergast tweakt voor perfectie.

In het vorig verslag lazen jullie dat alles eigenlijk wel redelijk gaat. Hier en daar wat overvoeding, maar alles zit goed in de bloei en het lijkt allemaal de goede kant op te gaan. Ook dit verslag is dat niet anders. Wel heb ik wat kleine aanpassingen gedaan waar ik je over zal vertellen.

Overactieve vochtvreter?

Het kwam eerder al ter sprake dat één plant opmerkelijk veel last had van de voeding, en dat deze Black Widow eigenlijk veel heftiger reageert dan normaal zou mogen.

Na een tijdje goed nadenken ben ik tot de conclusie gekomen dat het niet aan de voeding kan liggen. Voeding is vrij veel getest en is niet snel fout. Het zou aan de soort kunnen liggen – De Black Widow – maar ook dat lijkt me sterk want de andere schijnen er veel minder moeite mee te hebben.

Toen ging ik het hok inspecteren en kwam ik erachter dat de plant in de luchtstroom zat van de vochtvreter. Vochtvreters onttrekken vocht uit de nabije ruimte en het meeste vocht bevindt zich in de bladeren. Ik denk dus dat de vochtvreters het vocht uit de bladeren hebben getrokken.

Dit blijft een hypothese, want echt testen kan ik het niet. Maar ik heb in ieder geval de vochtvreter – bestaande uit Calcium Chloride – eruit gehaald en sindsdien lijkt het niet erger te worden.

Wietolie maken

Verder doen de mediwiet planten het redelijk goed. Ik moet in alle eerlijkheid bekennen dat de topontwikkeling van de Black Widow’s mij ietwat tegenvalt. Daartegenover staat wel dat de THC-productie veel hoger is. De toppen zijn kleiner, maar de THC zit overal.

De White Widows uit een eerdere kweek en waarmee ik deze Black Widows vergelijk, zagen er rond deze tijd iets voller uit, met grotere en dikkere topjes.

De White Widows uit een eerdere kweek.

Maar met minder THC-productie op de rest van de plant. Ik denk dus dat ik deze medicinale wietplanten ga gebruiken om pure olie mee te maken. Zo benut je het beste van de dames, omdat men liever niet de blaadjes oprookt maar je er wel prima olie van kunt maken. Hoe ik dit ga doen weet ik nog niet zeker.

Mocht iemand mij een goede tip kunnen geven of mocht er een bedrijf zijn dat mij hiermee wilt helpen, ik ben hier altijd te bereiken.

Verder vertelde ik een lange tijd terug over dat er 1 kleinere dame tussen zat met een afwijkende groei, maar dat ze het wel prima deed. Dit is in feite nog zo. Ze bloeit lekker door maar is aanzienlijk zwakker dan de andere planten. Wanneer je met zaad werkt kan dit altijd voorkomen en betekent ook helemaal niks; broertjes en zusjes zijn immers nooit hetzelfde.

In de weg staat ze niet dus we laten haar dan ook lekker staan. Maar zoals je kunt zien is ze een maatje kleiner.

Algen in het voedingswater

Ook heb ik opgemerkt dat er algen in mijn eb en vloed tafel zitten. Dit is best logisch, want algen groeien waar water stroomt en licht komt.

Geheel gewenst zijn algen echter niet. Ze nemen voeding en licht op maar ook zuurstof in het water. En te weinig zuurstof in het water zorgt voor wortelrot. Iets wat we dus absoluut niet willen!

Hier heb ik iets op bedacht, uiteraard zal ik de algen zoveel mogelijk moeten weghalen, maar ook moet ik er in de tussentijd voor zorgen dat de wortels net wat meer zuurstof te krijgen om het tekort op te vangen wat de algen eten.

Een mooie en simpele manier om dit te doen is door H202 toe te voegen, of te wel waterstofperoxide.
Waterstofperoxide zorgt ervoor dat het water zuurstofrijk wordt maar waterstofperoxide heeft nog een voordeel. Het werkt ontsmettend, dus ook schimmels en andere ongewenste ziekteverwekkers krijgen minder snel de kans om toe te slaan. Hoe dit allemaal zit lees je iets uitgebreider in dit artikel, dat zeker de moeite waard is om te lezen.

Een klein beetje waterstofperoxide schaadt de planten niet, maar kan wel problemen uitschakelen.


Afgezien van de vochtvreter, het bloeivervolg en de algen valt er weinig te vertellen. We bloeien nu al 6 weken maar moeten dus nog even. Wel kijk ik alvast naar de volgende soort die geschikt zou zijn voor medicinale cannabis.

Om het verslag af te ronden wil ik weer eindigen met de tabellen, die alles nog eens kort samenvatten. Tot de volgende keer lezers!