(advertenties)
(advertenties)

En dan zijn er zomaar ineens weer twee weken voorbij. Tijd voor een kakelverse update van onze medicinale kweekexpert Pendergast die de zeilen even moest bijzetten. Maar gelukkig is alles weer pais en vree in zijn kweekkast.

Welkom bij een vers kweekverslag waarin ik jullie weer van alles vertel over wat er de afgelopen twee weken is gebeurd met mijn medicinale wietplanten. Zoals jullie wel weten groei en bloei ik momenteel Black Widow wietplanten, die ik vergelijk met een oudere ronde waarin ik White Widow mediwietplanten kweekte

Onlangs vertelde ik jullie over het begin van de bloei, een calmag probleempje en mijn idee om de planten te gaan lollypoppen. In dit mediwiet kweekverslag zal ik terugkomen op alle onderwerpen.

Gevalletje ‘oeps’

Allereerst moet ik zeggen dat het voor mij een erg drukke tijd is geweest, waardoor ik niet altijd bij de kast was. Dit heeft zich eenmalig in een klein foutje geresulteerd.

Doordat ik twee dagen weg was van de kas heb ik het reservoir en de EC-waarden niet in de gaten kunnen houden. Laten de planten nou uitgerekend op deze dagen enorm veel dorst hebben gehad, en dus veel water hebben gedronken. Hierdoor neemt de hoeveelheid water af in het vat, waardoor de voedingsconcentratie in het water juist weer toeneemt. Dit komt neer op 1 simpel gevolg: De EC-waarde werd wat hoger. Deze waarde geeft aan hoeveel voedingsstoffen er in de voeding zitten. Zeg maar een soort calorieënteller. Maar teveel ‘calorieën’ is niet goed.

Ik wilde de EC rond de 1.5 houden, maar toen ik bij thuiskomst het vat controleerde schrok ik en zag ik helaas 1.7 staan. Dit is net wat te hoog. En aangezien de planten ongeveer 4 à 5 voedingsbeurten gehad hadden in de tussentijd, hebben ze dus ook al die keren te veel voeding gehad. 

Door het overschot aan voeding zijn de bladeren op sommige mediwietplanten flink verbrand.

Gelukkig dat ik niet langer weg ben gebleven. Ik heb het voedingsvat direct op de juiste EC-waarde gebracht door het te verdunnen en voorlopig ziet het merendeel van de bladeren er nog goed uit. Ik denk dus dat ik op tijd ben.

Nog even over lollypoppen

Ook vertelde ik vorige keer dat ik de planten wilde lollypoppen. Dit is de plant op een dusdanige wijze snoeien, dat die eruit gaat zien als een lolly. Hiermee voorkom je ‘popcornbuds’. Dit zijn hele luchtige, kleine topjes die normaal gesproken onderin de plant groeien.

Vorige keer was het al lastig een foto te nemen omdat de onderkant van de plant enorm donker was. Bladeren hielden het licht tegen, waardoor er onderin sowieso weinig goeds groeit. De vorige keer zat het er zo uit:

En nu na wat goed snoeiwerk ziet het er zo uit:

Zoals jullie kunnen zien, een stuk beter. Het licht komt overal goed doorheen en kan nu merendeel van de toppen bereiken.

Omdat de bloei nu begonnen is en de toppen echt een vorm beginnen te krijgen, probeer ik ook op mijn luchtvochtigheid te letten. In een eb-en-vloed-systeem wil deze luchtvochtigheid nog wel eens oplopen. Maar met vochtvreters weet ik de boel redelijk onder controle te krijgen.

Afgezien van het kleine verbrandingsprobleem doen de mediwietplanten het eigenlijk uitstekend. De Black Widows groeien vrij hoog, met uitschieters boven de 70 centimeter.

Maar ze laten lekker ruikende baby-topjes zien, die vol zitten met medicinaal bruikbare stofjes.

En ook de wortels groeien lekker door. Zo langzamerhand begint de bak vol te groeien met plantwortels. Tot nu toe gaat er niks mis en is er geen rot te zien. Ik laat ze dus lekker hun gang aan.

Wat betreft de vergelijking met de White en Black Widows, moet ik zeggen dat ik de White Widows een prettigere plant vind tot nu toe. De Black Widow groeit weliswaar harder, maar de compactheid is eruit. Ook lijken de toppen wat minder ‘heftig’ te zijn dan bij de White Widow. Rond dezelfde tijd zagen de White Widows er namelijk zo uit:

Met al redelijke dikke toppen die kenmerkend zijn voor een indica.

Nou is de bloei nog lang niet af natuurlijk en hebben beide planten zo hun goede eigenschappen, dus te veel mogen we nog niet concluderen.

Nou, dat was het voor deze keer. Het gaat allemaal zijn gangetje en de dames lijken het er niet slecht onder te doen. Ik wil dit verslag dan ook wederom afsluiten met de tabellen. Tot de volgende keer!

(advertenties)