(advertenties)
(advertenties)

Het gaat Pendergast voor de wind tijdens deze kweek met Black Widows. Een klein probleempje werd vorige keer vakkundig door hem opgelost. Alles loopt soepel. Toch heeft onze mediwietkweker wat leuke dingen te melden, onder meer over het verschil tussen Black en White Widow. Ga dus maar weer even goed zitten voor een kersverse Pendergast update.

De vorige keer vertelde ik dat alle planten het wel lekker deden. Dat de bloei er nu echt goed in zat, de kamer heerlijk rook en de planten elke dag meer en meer toppen en wietharen lieten zien. Ook vertelde ik dat ze een voedingsoverschot hadden, omdat ik het voedingsvat niet in de gaten kon houden aangezien ik een korte tijd weg was.

Vandaag moet ik jullie wederom vertellen dat de mediwietplanten het eigenlijk hartstikke lekker doen.
Bij het openen van de kas word ik verwelkomd door heerlijk ruikende dames. Een heerlijke krachtige cannabisgeur dringt mijn neus binnen elke keer als ik ga kijken en daar word ik erg blij van. De Black Widow ruikt trouwens net als haar zusje, de White Widow die ik eerder kweekte en waarmee ik deze kweek vergelijk.

Wat ik merk is dat 1 plant duidelijk is aangetast door dat ene voedingsprobleem.

Ik heb de EC inmiddels verlaagd en de andere planten staan er keurig bij, maar deze specifieke Black Widow vond het incident maar niets.

Dit toont wel aan hoe gevoelig hydrologisch kweken kan zijn. Met aarde bouw je een soort buffer op. Hierdoor komt een teveel aan voeding niet direct bij de plant en je zou het eventueel nog uit de bodem kunnen spoelen alvorens je plant er ook maar iets van merkt.

Bij hydrologisch kweken is dit niet het geval. Een kleine tijd na het voeden, binnen een dag al, merkt de plant dat ie te veel voeding heeft gehad. Dat is in principe niet erg. Hydro biedt ook vele voordelen en dergelijke foutjes horen bij het kweken. Maar leuk is anders!

Kleine tip tussendoor, ben je een beginnende medicinale kweker en wil je je niet te veel met de planten bezighouden, begin dan niet aan coco of hydrocultuur, maar houd het lekker bij aarde!

Afgezien van die ene plant, gaan de andere volgens planning. Eentje loopt zelfs wat voor, met al bijna rijpe toppen lijkt het wel. Deze plant is ook de grootste van het stel, en laat veel meer amberkleurige trichomen zien.

Omdat het nog te vroeg is om te oogsten en de plant eigenlijk nog niet klaar hoort te zijn, verwacht ik dat zij nog wel zal aanzwellen en wat nieuwe haren zal laten zien. Ik laat deze mediwiet plant dus ook even staan voorlopig.

Een oorzaak van te veel amberkleurige trichomen in de vroege bloei kan een te hoge luchtvochtigheid betekenen. Maar mijn luchtvochtigheid komt zelden boven de 50% en is vaak lager zelfs, zoals de onderstaande foto laat zien.

Verder bloeien de black’s lekker door en heb ik weinig te klagen. Het is eigenlijk een beetje wachten op de oogst zo, indien er niets fout gaat.

Wat mij wel opvalt aan de medicinale Black Widow planten is dat deze veel meer THC kristallen vormen op de bladeren om de top heen. Iets wat ze geschikter maakt om olie en andere concentraten van te maken. Bladeren zelf roken of verdampen we namelijk liever niet, maar extraheren voor een olie is heel efficiënt.  

In vergelijking met de White Widows zijn de Black Widows dus veel sneller. De White Widows vormden meer haren en leken, tot nu toe, langer de tijd te nemen in de vroege bloei. Na hetzelfde aantal weken zagen de toppen van de Black Widows er namelijk als volgt uit:

Zoals je kan zien, veel beknopter met veel meer witte haren. Zelden zie je er in deze tijd een bruine haar tussen zitten. Dit terwijl de omstandigheden nagenoeg hetzelfde zijn. Af en toe zit er wel eens een snellere mediwietplant tussen, zo ook bij de White Widows, maar dat verschil was te verwaarlozen.

Iets meer bruine haren, nog niet veel.


In de vorige verslagen vertelde ik ook dat ik de wortels die buiten de pot groeiden lekker liet zitten. Ik doe dat nog steeds en nu de bloei echt begonnen is merk je ook dat de planten minder wortels aanmaken. De hoeveelheid wortels lijkt nog wel hetzelfde te zijn.

Om de wortels niet te laten rotten, doe ik er regelmatig wat H202 bij. Zuurstof is wat wortels willen, en door extra zuurstof toe te voegen verstik je ze niet en gaan ze dus ook niet rotten. Tot nu toe zien mijn wortels er dan ook prima uit. De kleur lijkt wat donkerder, maar dat komt door de voeding want de geur doet niet vermoeden dat het rot is.

Verder valt er eigenlijk heel weinig nog te zeggen. Ik hoop dat in het volgende verslag het verschil tussen de Black Widows en White Widows wat betreft de bloei kleiner is, dus dat de Black’s iets rustiger aan gaan doen, want ze moeten nog wel even rijpen.

Maar voorlopig valt daar weinig over te zeggen en sluit ik, zoals altijd, af met de tabellen!

 

(advertenties)