(advertenties)
(advertentie)
Als het aan hem lag mocht het allemaal íets sneller gebeuren, maar hij weet ook dat geduld essentieel is voor een succesvolle kweekcyclus. Het is dus nog even wachten voordat Mr. Kush zijn drie resterende Green Magic-wietplanten kan oogsten én zijn reeds drogende plant kan curen.

Geduld

Het is een schone zaak en essentieel bij het kweken en verwerken van je eigen cannabis: geduld. Een week geleden oogstte ik de eerste van mijn vier Green Magic-wietplanten en die hangt nu nog steeds te drogen. De verwachting is dat het nog een dag of drie duurt voordat deze klaar is voor de volgende stap: het curen.

Nu de toppen flink in omvang zijn afgenomen, passen ze aan één van de twee bamboetakken in Mr. Kush z’n droogdoos

Vergeleken met vorige week is er wel iets veranderd echter, de toppen zijn flink in omvang afgenomen. Het vocht gaat er immers uit waardoor de toppen steeds compacter worden, een natuurlijk en logisch proces. Vandaar dat het gebruikelijk is om pas ná het drogen je oogst te wegen.

Het ruikt nog steeds fantastisch in Huize Kush – in heel het huis ja. Omdat er nog drie planten in m’n Mediwietsite kweekkast staan af te bloeien, kon deze daarin niet drogen. M’n droogdoos is dan weer niet zo geavanceerd dat er een luchtfilter in/aan hangt; dus zullen we de geur in huis moeten accepteren. Míj heb je er niet mee, ik zou in een mega-wietkas kunnen wonen. Maar mijn medebewoners zullen blij zijn als deze geurige dames droog genoeg zijn om in hun curepotten te stoppen.

Laatbloeiers

Veel later dan de Big Mama Green gingen ze niet in bloei, de andere Green Magic wietplanten van zadenbedrijf Amsterdam Genetics in m’n compacte kweekkast. Toch komen ze nu – een week na hun voorganger – pas in de buurt van oogstrijp voor mijn gevoel. Terwijl ik dit verslag schrijf zijn ze er nét niet.

In afwachting van het perfecte oogstmoment zit ik niet constant met de voeten omhoog, er moet ook nog wat werk verricht worden. Erg gele bladeren mogen namelijk nu wel écht van de plant af als je het mij vraagt. Dat is niet alleen goed voor de uiteindelijke oogst, omdat je dan minder hoeft te knippen, ik denk dat het ook de aanmaak van cannabinoïden ten goede komt in deze eindsprint.

Van de planten die er nu nog instaan, verwacht ik dat de twee achterste in de komende week als eerste oogstrijp zullen zijn. De linker zal waarschijnlijk in één van de komende dagen – zodra ik de tijd heb – de schaar vinden en de rechter over ongeveer een week schat ik.

Het is een kwestie van tijd, in de komende week/weken treft elk van deze drie planten het scherpe eind van een schaar.

De voorste, ons ‘lelijke eendje’ is voorlopig nog niet zo ver helaas. De vraag is echter of het de moeite waard is de twee grote planten in m’n kleine droogdoos te drogen, zodat deze achterloper haar cyclus kan afmaken. Daarover moet ik nog even brainstormen, jullie zullen het ontdekken in m’n volgende – en ik denk voorlopig op één na laatste – verslag.