(advertenties)
(advertentie)

Iedereen die zich in medicinale wiet verdiept, ontdekt dat er enorm veel verschillende soorten zijn. Allemaal met hun eigen smaak, geur en effecten. Vooral dat laatste kan voor patiënten veel verschil uitmaken. Maar zoeken naar de juiste soort die perfect aansluit bij jouw behoeftes kan een enorme klus zijn. Met de ‘Encyclopedia of Cannabis’ wordt die zoektocht een stuk eenvoudiger.

Cannabis is enorm fascinerend. De plant beschikt over ruim 100 werkzame stoffen en een veelvoud aan aromatische bestanddelen die ook een heilzame werking hebben. Bovendien laat cannabis zich redelijk eenvoudig veredelen. Hierdoor ontstaan allerlei nieuwe soorten met net even een andere smaak, geur én effect.

Het kan de moeite lonen om te zoeken naar die ene cannabissoort die perfect aansluit bij jouw persoonlijke behoeftes

Dat is leuk voor liefhebbers van wiet. Maar voor medicinale gebruikers kan dit zelfs van groot belang zijn. Ieder mens is namelijk anders en geen één aandoening is hetzelfde. Het kan dus de moeite lonen om te investeren in een zoektocht naar die ene cannabissoort die qua effecten perfect aansluit bij jouw persoonlijke behoeftes.

Dit is wel een uitdaging. Want hoe baan je jezelf een weg door al die websites van zadenbedrijven, vol met cannabissoorten? Dat vonden Tomáš Rejmon en Jiří Hodoň uit Tsjechië ook. En daarom werkten zij twee jaar aan een encyclopedie, puur en alleen voor wietsoorten. Het resultaat zijn twee dikke boeken die je wegwijs maken in de wereld van cannabisvariëteit.

LEES OOK: Dit is waarom er zoveel verschillende wietsoorten zijn

Ruim 9 kilo aan wietsoorten

Jiří Hodoň enTomáš Rejmon voor de Cannabis College in Amsterdam.

Tomáš en Jiří ontmoetten elkaar bij toeval. Toen ze aan de praat raakten bleek er een grote verbindende factor: passie voor de cannabisplant.

“Tomáš houdt van de cannabisplant. Hij kweekt en is geïnteresseerd in verschillende soorten omdat hij het ook medicinaal gebruikt tegen gewichtspijn”, vertelt Jiří. “Ik ben een master in Moleculaire Biologie en studeer momenteel Organische Chemie. Dus vanuit wetenschappelijk oogpunt heb ik veel interesse in de plant. Tomáš liep al een tijdje rond met het idee om een encyclopedie te maken. Na onze ontmoeting zijn we halverwege 2017 begonnen met het ENofCA (Encyclopedia of Cannabis) project”

De uitkomst van deze samenwerking bestaat uit twee dikke boeken van maar liefst 4,6 kilo per stuk. Dat is dus ruim 9 kilo aan wietsoorten; 1200 stuks om precies te zijn, afkomstig van 102 verschillende zadenbedrijven en gepresenteerd op alfabetische volgorde.

QR-code voor meer informatie

Elke pagina behandelt één cannabissoort, met informatie over de afkomst, indica-sativa-verhoudingen, opbrengst, de effecten en overige informatie. En iedereen die daarna nog meer wil weten, kan middels een QR-code naar een website waar de informatie verdergaat.

“Ons doel was het presenteren van zo veel mogelijk cannabissoorten op één, overzichtelijk platform. En om het zoeken simpel te maken, wilden we een fysiek product”, licht Jiří toe. “Wij geloven dat dit de meest fijne manier is voor zowel recreatieve liefhebbers, als veredelaars, maar bovenal voor medicinale gebruikers om te ontdekken wat er allemaal beschikbaar is.”

Meer informatie over het project vind je hier. Aanschaffen kan alleen nog via deze pagina.